View Single Post
Staro 02.06.2009., 23:56   #3
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Hari Pregled postova
Prototip ti je samo deklaracija kako se funkcija zove i što vraća i što su joj argumenti.
To je stvar da program unaprijed 'zna' kakve će funkcije koristiti, što će vraćati, kakve argumente će primati; i sl. te koliko si memorije mora za takve funkcije osigurati.
mene zanima zašto pisati prototip funkcije ako se cijela funkcija može jednostavno napisati ispred main i sve šljaka kako treba?

Citiraj:
Koliko ja znam funkcije uvijek vraćaju samo jednu vrijednost.
aha, znači to nije izvedivo?

Citiraj:
Malo podrobnije opiši zadatak pa ti možda mogu više pomoć.
pa neznam što da ti objasnim...
cilj programa je da pretvori dva unesena broj (a1,a2) iz pravokutnog (x+yi) u polarni oblik (x|_y) - pomoću funkcija. ja sam napravio taj program sa dvije funkcije i to radi bez problema, no mene zanima mogu li se ta dva rezultata "(po)spremiti" u jednu funkciju te kako riješiti ovaj "problem" sa ifelse? kako ispitati rezultate koji su tek kasnije "pohranjeni" u funkciji, znači ne računaju se zasebno ispred ispisivanja.

evo kako je izgledao stari program (također radi bez problema).

Code:
            // 1. broj (gore lijevo)   

cout << "Upisi realni dio: "; cin >> a1;
            cout << "Upisi imaginarni dio: "; cin >> a2;

if (a1<0 && a2==0) {jot_1=a1; jot_2=0;} // ako je realni dio manji od 0, tada je rezultat taj realni broj pod kutem 0
            else if (a1==0 && a2>0) {jot_1=a2; jot_2=90;} // ako je realni dio jednak 0, a imagirani veći od 0 tada je rezultat imaginarni broj pod kutem 90
            else if (a1==0 && a2<0) {jot_1=a2*-1; jot_2=-90;} // ako je realni dio jednak 0, a imaginarni manji od 0 tada je rezultat imaginarni broj pod kutem -90
            else

jot_1=sqrt(a1*a1+a2*a2);
            jot_2=atan(a2/a1)*180/M_PI;

cout << endl;
            cout << "--------------------------------------" << endl << endl;            
            cout << "   " << "Determinanta iznosi:" << endl;
            cout << "   " << "Gore lijevo: " << jot_1 << " |_" << jot_2 << endl;
            cout << "   " << "Gore desno: " << "UPISI BROJ!" << endl;
            cout << "   " << "Dolje lijevo: " << "0" << endl;
            cout << "   " << "Dolje desno: " << "0" << endl << endl;
svebee je offline   Reply With Quote