Imam funkciju (točnije 2 funkcije) u C++ koje računaju pretvorbu iz pravokutnog u polarni oblik (ponukan osnovama elektrotehnike

).
ovo je moj program
Code:
#include <math.h>
#include <iostream>
using namespace std;
double broj (float x, float y);
double kut (float x, float y);
int main() {
float a1, a2;
cout << "Upisi realni dio: "; cin >> a1;
cout << "Upisi imaginarni dio: "; cin >> a2;
// if (a1<0 && a2==0) {jot_1=a1; jot_2=0;} // ako je realni dio manji od 0, tada je rezultat taj realni broj pod kutem 0
// else if (a1==0 && a2>0) {jot_1=a2; jot_2=90;} // ako je realni dio jednak 0, a imagirani veći od 0 tada je rezultat imaginarni broj pod kutem 90
// else if (a1==0 && a2<0) {jot_1=a2*-1; jot_2=-90;} // ako je realni dio jednak 0, a imaginarni manji od 0 tada je rezultat imaginarni broj pod kutem -90
// else
cout << endl << "Rezultat: " << broj (a1,a2) << " |_" << kut (a1,a2) << endl;
char z; cin >> z;
return 0;
}
double broj (float x, float y) {
float rezultat;
rezultat=sqrt(x*x+y*y);
return rezultat;
}
double kut (float x, float y) {
float rezultat;
rezultat=atan(y/x)*180/M_PI;
return rezultat;
}
sad da objasnim što bi
trebalo nekako napraviti, ili da dobim neku uputu. je li moguće funkciju
broj i funkciju
kut uobličiti u jednu jedinu funkciju
broj_kut koja bi vraćala dvije vrijednosti - znači sam kut i broj ispred kuta? kako je to izvedivo?
i druga stvar...ovo pod komentarima. to sam prije radio (prijašnji program) ispisivanje rezultata varijable
"jot_1" koja je glumila rezultat broj, te
"jot_2" koja je glumila rezultat kuta. znači zasebno bi stavio
Code:
jot_1=sqrt(a1*a1+a2*a2);
te
Code:
jot_2=atan(a2/a1)*180/M_PI;
te potom te dvije varijable ispisivao. znači mogao sam jednostavno pomoću ovog koda gore koji je pod komentarima to jednostanvo izvesti. ali kako sada to napraviti ako su rezultati "pohranjeni" u funkcijama? valjda će me neko skužit(i)
EDIT: kad sam već tu da pitam, čemu točno služi
prototip funkcije
(function prototype)? ako ga maknem javlja grešku ALI u slučaju da su funkcije (broj i kut) iza
main funkcije. AKO maknem prototip funkcije i stavim te dvije ispred
main funkcije sve najnormalnije radi?