View Single Post
Staro 24.05.2009., 17:20   #114
migmo
trainspotter
 
migmo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: ZG
Postovi: 58
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
To sivo na bazi je termalna pasta. Čisto dovoljna i kupovinom nove budeš teško dobio neke ogromne razlike. Nije problem niti u tome što možeš rotirati hladnjak. Moj je već popustio od stalnog skidanja/vraćanja pa ne paničarim. Mislim da se pomiče puno više od par mm u stranu.

Ne vidim razlog zašto šmirglat. Meni je otisak na CPU-u odličan. Kakav je kod tebe ? Ako se super razmazala pasta (ono, da je četverokut paste na CPU-u ostao), onda buš dobil 1-2°C ako i toliko, a možeš puno više zaje*at stvar.
Pasta, koja god. Ceramique ili duplo skuplja AS5. Mada opet ponavljam, stavljao sam doma sve i svašta i razlike su bile 1-2°C, ako i toliko (u početku dok se ne razmaže pasta).
Kod tebe primjećujem 2 stvari - hladnjak je okrenut tako kako je (bolje ga ne možeš stavit), ventilator vuče pretpostavljam poprilično topao zrak sa chipseta i sa stražnje strane grafičke kartice. Ako se dobro sjećam, serija 2900 se jako zagrijavala. I da, ja sam namjerno stavio S&M za dizanje temperature, ali moraš biti svjestan da je to prokleto najgori program za opterećenje AMD CPU-a i da niti jedan drugi program ili igra, neće niti prismrditi tim temperaturama.

A vjerujem da su temperature posljedica toplog zraka sa chipseta i grafe. IMHO.
HAMA 450mm bočna haubica:

Firefox - HAMA
Firefox + HAMA
Idle + HAMA
S&M + HAMA

U ZG-u nema nigdje za kupiti paste u rangu AC5 niti brusnog papira finijeg od 1200.
migmo je offline