ono sto mene zanima je ako se ne radi o vrlo zahtjevnim stvarima zasto tako skup stroj, c2q (s vt) ili phenom2x4 bi uredno odradili isti posao za puno puno manje novaca. Istina nemaju HT, ali njega vjerojatno neces ni iskoristiti u potpunosti. (evo na
anandtechu zanimljivo stivo vezano za slicnu problematiku)
nema pretjerane potrebe za strojem s ecc memorijom i/li sas/ssd diskovljem i slicno.
a sto se tice dodatnih mreznih kartica, to barem nije problem, to je danas vrlo jeftino (osim onih s vise komada integriranih na 1 pcb, al te mogu jos i razne druge perverzije)
2. dilama po meni je zasto koristiti virtualne masine unutar nekog OSa kada je ESXi besplatan? Jasno bi mi bilo da sve planiras vrtiti na 1 stroju pa da zelis da SQL server bude manje ometan od strane virtualnih masina, ali ovako.. (iako i to nisam ziher kolko je uopce nuzno, naravno zavisi od slucaja, ali svejedno)
trenutno mi je u procesu upogonjavanje stroja slicne namjene i nesto opseznije testiranje performansi u raznim uvjetima. od esx servera preko host OSa da bude win ili linux platforma pa vrti ostale virtualne masine pod sobom. Ali nekako vjerujem da ce neko od vmwareovih besplatnih rjesenja biti najbolje, ali kao sto rekoh, nije gotovo jos.