Ovako, za sada necu duljiti, nego ako ce biti potrebno jos informacija, onda cu u detalje, sada osnovno, i mislim d ai dovoljno. Kartica je iz moj komp, kao i konfa cijela uostalom. Imam ju vec skoro pola godine, i nijednom mi jedna jedini problem nije napravila, nikad. OK, bio je jedan jedini - u Crysisu sa efektom svjetljenja odijela, ali to sma rjesio, i mislim da je bio problem prije u driverima nego kartici. I sada, zbog odredjenog spleta okolnosti danas sam skinuo i prvi put pokrenuo furmark, te dobivao artefakte. Ali kako - ta kartica ima dual BIOS, i jedan je programiran na gpu-750, dakle tvornicki, i mema 950, dakle vise od tvornickog, a drugi na gpu-775, dakle malo vise od tvornickog, i mema 1000mhz, dakle ukupno 100mhz vise od referentnih taktova. i kada je an taktovima prvog biosa, nema artefakata, no kada je na visim, pojavljuju se kada prijedje otprilike 65 stupnjeva (do 71 mi max isla), i to ne u velikoj mjeri. Stvarno, jedva vidljivi. Opcenito, ako dizem taktove iznad onih prvog biosa, na bilokoju vrijednost, pojavljuje se neznatna kolicina artefakata.
I sada mene zanima - dali to znaci da je kartica neispravna i bi li mi bilo dobro da reklamiram? Ili ju mozda "moram" reklamirati? Kao sto rekoh, nikad u igrama nisma imao problema, niti sa artefaktima, niti sa rusenjem, niti smrzavanjem, nista, a cak ni u 3dmarku (vantage nisma testirao jer ga nemam, ali jesam 2003 i 2006), i evo, smao ovdje se to dogadja, od svega sto sma isprobao. Je li to razlog za zamjenu, ili da pustim i dalje uzivam u igrama bez ikakvih problema, i na najvisim detaljima, i nakon i nekoliko sati igranja?
Eto, nadma se da sma bio jasan.
P.S.Cak ni na tim visim taktovima ne radi probleme u igrama, pa cak ni u najzahtjevnijim (Crysis - 1680x1050 - very high).