View Single Post
Staro 16.05.2009., 12:12   #1
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Mogući problem s novim diskom?

Pozdrav svima na forumu!!!

Prije neka 2 do 3 tjedna kupio sma novi disk, samsung f1 1 TB. Prije toga sam 2 god imao neki hitachi bez ikakvih problema.
Disk sam uredno particionirao, instalirao win xp i sve zakrpe. Nisam imao nikakve probleme sa instalacijama i sl.
A problem je u tome, sto dosta cesto (citaj nekoliko puta dnevno) osjetim pad performansi sistema. Naime evo za primjer od maloprije:
Utorrent mi "checka" file od nekih 2 GB. Ja za to vrijeme idem samo provjeriti velicinu jednog foldera, stavim desni klik misa i blokada...jedno pola minute.
Zatim jos jedan primjer, kopiram veliku kolicinu fajlova, dvo-klik na msn u taskbaru kako bi ga otvorio i naravno,sporo do jaja...vidim vrijeme kopiranja se penje na preko sat vremena (bilo je oko 8 min). Ok kuzim da ako nest kopira da ne mogu sada cuda raditi na kompu,ali msn da ne moze otvoriti normalno??
Skenirao sam disk sa HDTune pro, nema gresaka. Samsungov utility ne mogu pokrenuti jer imam USB optiku (dos nema podrsku za USB),a floppy nemam. Performanse diska u benchevima mi govore da radi u sataII modu. Konfa je iz siga...

Mozete li mi vi reci, radi li se ovdje o faulty disku ili ne? Ili neki nacin da to provjerim (osim HUTIL-a). Citao sam na netu,zna biti problema sa ovim diskovima,ali reko nece valda mene...znate kako je to.. Disk koristim kao jedini u kompu,za sistem i za storage. Inace osim ovih povremenih glitcheva zadovoljan sam sa diskom.

Eto hvala na paznji i nadam se da netko ima kakvu ideju!

Intel Celeron G1820
ASRock H81M-HDS
8 GB Kingmax
23'' LG Flatron W2361V
NVIDIA GeForce GTX 960
Samsung Spinpoint F1 @ 1 TB
INTEL SSD - 120 GB
LC POWER LC6650GP3 V2.3
Antec Sonata Elite
MX 518
Logi tipkovnica neka..
NuForce usb DAC