Prilikom montiranja hladnjaka mi je puknuo onaj plastični dio za učvršćivanje hladnjaka na matičnu šta se dobije uz sam procesor.
Enivejz, kupio sam Thermalright Ultra.
I pošto je izrađeno od jeftine plastike, postolje za učvršćivanje je s lakoćom puklo.
Nije ni čudno, pošto u okomitom položaju mora držati kilogram aluminija.
Išao sam u dvije trgovine koje rade u subotu popodne.
Naime, kako se uz navedeni hladnjak ne dobije postolje, u reklamacijama mi nisu dužni pomoći, jer mi za montažu ne fali ništa. Tak da su mi ga metnuli.
Kad sam pitao kak da to rješim, preporučili su da, citiram, "uzmem najjeftiniju matičnu i skinem si".
U drugom dućanu ista stvar, samo su bili pametniji u glupom prijedlogu. Naime, on mi savjetuje da kupim najjeftiniji kuler uz koji se dobije backplate.
Kad sam pitao kako da znam gdje dobijem, a gdje ne, pogleda me tupo i veli "a kak da ja to znam?".
Ok, pitam ga onak "da kupujem po redu, pa gdje puklo", veli "pa.. ne". "Onda?", "sorry, nemrem ti pomoći, probaj u servisu nekom.".
Velim, "vi ste onak, najveći dućan u hrvatskoj, valjda vi prvi imate". Pitam jel se to može uzeti kao servisni dio. "Žao mi je, privatna osoba nemre uzimati tako djelove, već mora dati komp na servis."
"Hvala, doviđenja."
Savjeti?
edit: socket je am2+