View Single Post
Staro 07.05.2009., 01:34   #26
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
U potpunosti se slazem s tobobm i bilo je vec puno rasprava tu o isplativosti procesora. A moje misljenje je da ako s tim procerorom ne zarađujes za kruh, ne isplati se za njega dati vise od 800 kn. A ovi sto toboze kupuju da bude poslije isplativo, lol. Kad jedna generacija procesora postane slaba, onda to postaje njezin najeftiniji i najskuplji primjerak..

Netko je jednom naveo primjer od prije3-4 godine. Aktualni su bili recimo Athlon 3000+ koji je koštao normalnu cjenu, a Athlon 3500+ tadasnji top model je kosta jako puno vise i vjerovatno su tada neki taj proc kupovali da ga iskoriste u blizoj buducnosti. Danas, u biti prije dvije godine i jedan i drugi proc su bili jako spori..
Tako da ako vam kom sluzi za multimediju, surf i tu i tamo pokoju igru, nem svrhe davati za proc vise od 700-800 kn..
e pa nije budućnost već sadašnjost....zadnji GTA i sve nove simulacije (vožnji, letenja čegagod) puno brže rade na 4 jezgre koje i te kako iskorištavaju....pa čak i neke stare simulacije...ali da me ne napadate "pa tko igra te simulacije"....
također nadolazeči kraljevi FPS-a (nazovimo ih FPS/shooter simulatorima prave borbe) Operation flashpoint 2 i Americas army 3, oba će koristiti u potpunosti sve 4 jezgre (kao i trackir btw)....dakle ne radi se o nikakvom ulaganju u budućnost jer te igre već sad izlaze....da ne govorim koliko je jedan quad isplativ starim prdonjama kao ja koji se uz igranje služe pc-em i za šljakicu....
ali da ne bi bilo zabune...naravno da je nekom kibicu koji igra neki COD ili WoW ili neki stariji naslov dovoljan i najslabiji c2duo....pogotovo ako se na kompu uglavnom igra...
gnomisa je offline   Reply With Quote