View Single Post
Staro 06.05.2009., 14:25   #542
Rux
Premium

Rux's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
i ja sam dosta razmisljao kako da nadjem rijesenje za hladjenje x2 kartice, jer ona jedna turbina nije dosta ako imas oc-an komp gdje se sve zivo grije (svi znamo koliko se griju NB i SB kad ih malo dignemo)

jedna turbina nije dosta, to zna i malo dijete ali sta možemo ??? dosta mojih poznanika je pisalo ATi-u u vezi ove turbine ali oni kao da su gluhi po tom pitanju (zato ce im sada AC uzeti pare na ovim novim kulerima)

Prije u loadu na 50% hladnjaku mi se znalo popeti do 90 stepeni ... sad sa ovom ne prelazi 70 C u full load-u kartice... ALI, problem je prasina, zbog ova dva hladnjaka sva moguca prasina u zraku se kupi i prolazi kroz heatsinkove tako da je logicno da ce biti vise prasine...

prvu x2 karticu sam namjerno skurio tako da bi dobio drugu i odma im podvukao da je greska grijanje kartice (znam likove jer sam radio sa njima 3 godine)... ne znam kako su shvatili ali sam dobio jako dobru x2 sa 2 hladnjaka... SLIKA

Sto se tice prasine koja se nakupi unutar kartice, ne morate gubiti garanciju, vrijeme i zivce da bi rastavljali karticu samo da bi sklonuli prasinu ...

najednostavnije rijesenje .... Izvaditi karticu iz kompa, i odnijeti do prve benzinske pumpe koja ima kompresor i sve to lagano ispusete a da ne ostetite a tako je fino ocisti da lici na onu karticu koju ste izvadili iz box-a kad ste je kupili!

tako vrijedi i za ostatak konfiguracije, zar je problem otici svaka 3-4 mjeseca na kompresor .... zavisno koliko prasine vas komp usisava

Imao sam komentara kao "syebaces" dio, wtf ... pa necemo pod 5bara kompresijom ispuhivati, odmaknete pritisak od kartice i lagano! Ovu proceduru sam radio sa svim kompima i karticama sa kojim sam imao kontakt i ni jedna nije riknula