@Joke - kablove nisam pokusavao mjenjati iz ciste ljenosti, ali i pomalo iz skepse da pokvareni kabl(ovi) mogu tako nasumicno stvarati netipicne probleme na dva razlicita diska, a slotove sam pokusavao mjenjati, istina ne bas puno puta, ali premjestanjem diskova na slave slotove bi pomoglo, ali cisto zbog samog cina prebacivanja koji ocito pomaze da system ponovo prepozna diskove, da bi kasnije problemi opet poceli sa manifestacijom bez obzira na kojem slotu stoji pojedini disk..
@Rain Man - sa ovim spomenom memorije si me zainteresirao, jer sto sam zaboravio naglasiti, prije vise od pola god. su mi vrisnula kex ili dva 1 gb corsaira ! model naveden u 'mein komp'.. znaci imao sam 4 x 1gb da bi jedne noci comp umro i odbijao svaki oblik suradnje (ukljucujuci instalaciju winsa) dok nisam izvadio dva kexa.. (sa druga dva bi komp radio bez obzira u koja dva slota bili, dok sa ova dva nije bootao ni u jednom polozaju) od tada sam na 2 gb i do sada je sve radilo ok.
Proc je overclockan 600 Mhz i to na sirovo samo laganim dizanjem fsb'a bez prckanja po naponu, a za memoriju sam samo neke auto postavke stavio na more aggressive, ili aggressive opcije koje su preporuchene u nekim guideovima za tu plocu i taj proc..
sto se napajanja tice, nekako sumnjam da ono moze biti uzrok, jer ako bez problema izgura seansu od 5 h neprestanog CoH-a, i onda odluci riknut 5 min. nakon frishkog boota pri pokretanju word dokumenta, malo sam skeptican..
kablove planiram testirati, ali s obzirom da se nasumicno i neovisno problemi javljaju na razlicitim diskovima spojenim sa obviously razlicitim kablovima, takodjer to lagano odbacujem kao uzrok.
Da, razmisljao sam o novoj instalaciji na novom disku, to mi je u biti prvi i osnovni plan, ali problem je u hirovitosti manifestiranja tih problema,.. u ovom trenutku cijeli sustav radi bez greske.. svi diskovi prepoznati na 0,1,2 master slotovima.. sve leti, sve sto pokusam radi.. i sudeci po dosadasnjem iskustvu sada bi to moglo tako mjesec dana.. tako da ni nova instalacija nije nuzno, niti instant sredstvo za utvrdjenje problema
sto je najgore, niti imam sad vremena bas da izgubim 5 noci na sustavnu dijagnostiku, niti bas neku scenu ovdje gdje zivim, da posudim zamjenske komponente, a opet bed mi je kao nekom bar polupoznavatelju IT'a nosit ovu kantu od 40 kg na servis nekim polukompetentnim mehanicarima koji mozda znaju manje od mene

a opet bolestan sam kad mi nesh' ne stima na kompu
hvala na svim sugestijama