View Single Post
Staro 21.11.2001., 01:58   #6
Andjelko
Premium

Datum registracije: Oct 2001
Evo nas na pocetku...

Eh, eh ... trebalo bi nesto razumjeti. Imam lijepu, sarenu knjizicu uz plocu gdje se spominju Coppermine, Katmai, Deschutes, Klamath, a sada opet cujem Tualatin. Takvih imena nema ni kod aliena u Zvjezdanim stazama. Perilica bolje pere uz ... To su komercijalni nazivi, osobno se ne trudim zapamtiti takvo jezikolomlje. Mogu ga procitati u svakom broju nasih sarenih magazina, vise puta.
Medjutim, nigdje u dokumentaciji ne postoji podatak o naponu, niti ga je moguce kontrolirati iz BIOS postavki. Niti jumperom. Da makar ima mjerna tocka, covjek prikljuci DVM...
Takav podatak sam prije 4 dana zatrazio od Lucky Stara. Oni bi trebali znati. Tipicno, nema odgovora. Prosle godine, kada sam kupio plocu dobio sam odgovor za Celeron 500. Odmah, promptno.
Sada ostaje u podrucju spekulacija. Ako mi odgovore, kupujem odmah odgovarajuci procesor (moze i sa jezgrom Flogiston) Ako ne, prepustam "smoke test" nekom trecem. Jer upravo je bilo pec, pec po prstima kada sam sa Liteonit CDRW pokusao overburn. Prvi pokusaj i - $200! A hvaljeni Nero kaze da se u nekim rijetkim slucajevima moze ostetiti uredjaj. Zakon vjerojatnosti govori da dva zla ne idu jedan za drugim. Zgodno ga je ispitivati bacajuci kovanicu. Ne susku, he!
By the way: Celeron me podsjeca na povrce, a Tualatin je valjda bio neki rimski imperator??
Andjelko je offline   Reply With Quote