Pozdrav svima!
Već nekoliko dana kopam po netu u potrazi za odgovorom na moj problem, ali za sada bez uspjeha. Vjerujem da na ovom forumu ipak ima eksperata koji bi mogli i bili voljni pomoći riješiti moj mrski problem.
Dakle, spajam se na net preko kabelskog modema Motorola Surfboard SB100E. On funkcionira na principu always online (valjda tako i svi kabelski modemi). Dakle, ja se uštekam, on mi kao DHCP dodijeli adresu i sve šljaka normalno.
No, situacija je takva da meni sad trebaju 2 umrežena računala sa vezom na internet ili bar samo da je internet dostupan na oba (bez da su međusobno umreženi).
Što se tiče toga, imam T-šitov D-Link DSL-584T router i mislio sam si to napraviti preko njega.. Isprobao sam 100 opcija, ali nikako na zelenu granu i pretpostavljam da fulam u tome kako je konfiguriran router.
U Motorolu pristupam bez problema, preko IP-a 192.168.100.1 ... ako uključim mrežni kabel iz Motorole u LAN1 na D-Linku, a kompove na LAN2 i LAN3, kompvi su međusobno umreženi, ali internet radi samo na jednom (i uvijek samo na tom jednom)... s tim da na drugom moram ručno podesiti IP, jer ako stavim na DHCP, dobivam "no conetivity" .. Ako kombiniram druge ulaze na routeru (ima ih 4) ne šljaka ništa.. najdalje što sam mogao doći je opcija da imam umrežena 2 kompa i iternet radi samo na jednom..
Da li je moja muka uzaludna ili posotji neka solucija? Motoroal ima i USB, pa sam mislio stvar riješiti tako da na jedan komp spojim usb, a na drugi ethernet, ali preko usb-a Motorola odbija suradnju...
Sve u svemu prilično sm zbunjen i očajan pa ljubazno molim da mi pomognete, s obzirom da mi je ovo prilično hitno i već je trebalo biti odavno sređeno.
Hvala!!