View Single Post
Staro 26.04.2009., 08:06   #1
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
(riješeno) HP (Asus) P4SD matična ne pali video signal

Daklem imam dvije identicne P4SD maticne ploce i obje se normalno upale, zavrte ventove i nista, ne pale monitor. Ne piste. Cini mi se da bi mozda trebalo prebrikati neki od ovih HP-ovih konektora da bi se mozda upalila, jer mi je cudno da obje imaju identican problem, a ista stvar je i sa posebnom VGA karticom, kad ne idem preko ove integrirane na ploci...

Evo layouta ploce, pa ako netko ima kakvu ideju spajanja ili se susreo sa tim novijim HP drljama nek baci prijedlog, ja sam imao masu HP ploca iz doba PIII i nije trebalo raditi neke specijalne zahvate (osim prebrikati PWR fan konektor da ne pisti), ali ovo mi je totalna nepoznanica

Manual takodjer ne mogu naci na netu da ga ubijes, samo se nude -LA i -LE verizje P4SD ploce koje su drukcije od ove.

Probao sam plocu bez icega na njoj, dakle samo gola ploca i bez rama i icega i opet nista. S ramom je opet ista stvar, ali problem i ne moze biti u njemu jer se ne inicijalizira prvi, prvi se inicijalizira VGA koliko se sjecam, i tu nastaje problem, ali je opet cudno da nece ni sa integriranom ni sa karticom ustekanom u AGP slot, pas mater. Da nije chipset prdnuo u fenjer?! Ali opet izgleda sasma solidno i neokrznuto, kao i PCB s donje strane ploce. Napominjem jos da plocu palim van kucista, dakle "u rinfuzi" i samo spajam spicangama PWRON pinove za paljenje, odnosno par sec drzim za gasenje ploce i to sve uredno odradi, kao i ona LED-ica na njoj za 5V uredno radi. Sve zavrti ventove i onda naravno kita. Probao sam i cupati baterije i sto ja znam sve ne, ali nista. A ni internet mi bas nije previse pomogao. Takodjer sam probao i sa 3 procesora (P4 2.4GHz, Celer D330 i Celer 1.7GHz) i to na obje ploce. Nista. Stvarno nemam ideja vise.

Zadnje izmijenjeno od: Dizel. 26.04.2009. u 09:08.
Dizel je offline   Reply With Quote