View Single Post
Staro 22.04.2009., 11:54   #178
A-V
Premium

A-V's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Može jedno pitanje:

OC sam corei7 920 na 3.2 (3.3 zapravo zbog multija na 21) tako što sam digao BCLK na 160. Također sam memoriju digao na 1600. Naponi su svi na def osim za DRAM koji je na 1.66, a zbog toga je i unicore dignut na 1.35.

Prime prolazi stabilno, nema nigdje problema.

Zanima me vaše mišljenje o temperaturama. Imam cooler Thermalright 120 Ultra Extreme sa jednim 120mm ventom na 1200 RPM.

Temperature na ovim postavkama su slijedeće:
Idle (pola sata nakon full loada): 40-41 C
Full load (2 sata primea blend testa): 67 c

Ove temperature su mjerene sa CoreTemp, i to su one sa najtoplije jezgre (#0), ostale jezgre (#1,#2,#3) su od 2-7 C niže.

Jel ovo OK? Može li proći za 24/7 na "neograničeni" rok? Na netu sam našao da ima ljudi sa istim setupom i dosta nižim temperaturama (neke su čak i diskutabilno niske), ali opet dosta ljudi brusi procove i hladnjake i koristi ostale trikove kojima se ja nebih bavio.

Prema ovom zadnjem testu hladnjaka na PC Expertu mi se čini OK jer njihova Noctua (koja je prema svim testovima tu negdje kao i Thermalright 120 Extreme) radi na 40 C idle i 58.5 C load i to na def MHz (i to još izvan kučišta!). Tako je i moj radio prije OC-a.

Također i prema ovom testu mi se čini OK:
http://www.legitreviews.com/article/880/11/
Istina, ovdje imaju manju idle temp, ali idle ionako manje ovisi o samom hladnjaku, više o ambijentalnoj temp, kučištu, ostalim komponentama unutar kučišta...
A-V je offline   Reply With Quote