Citiraj:
Autor vedran031
imam gskill 2x2gb na 1000mhz i dosad su radili na 800mhz, sad kad sam stavio na default 1000mhz kompjuter se cudno pali
ujutro kad upalim komp cujem kak se zavrte ventilatori i nakon 2 sec se komp ugasi, i bude ugasen jedno 2-3 sec i sam se upali te normalno ude u windows, tako svako jutro se komp pali iz drugog puta
zna neko u cem je stvar? il cu morat opet stavit rame na 800mhz
|
Eto, iz nekog razloga imam isti problem s G.Skill memorijom, samo na DFI p45 ploci. Probao sam i s 2x2 dominatorima 1066, 2x2 OCZ 800, 2x1 Firestix 800, samo s G.Skillom 2x2GB taj problem!
Ono sto sam ja otkrio da je razlog ovom bizarnom ponasanju G.Skill memorije je gasenje 220V voda. Zasto je tako? Mozda neki PMF-ovac koji se bavi teorijom kaosa moze puhnuti dasak razuma u ovo... Kod mene je na produzni spojena kanta i dvije pumpe za vodeno. Tako kada na prekidacu od produznog utrnem struju da zagasim pumpe, ostane i kanta bez napajanja. Ujutro palim sustav, eto problema. No ako preko noci ostavim napajanje pod naponom i ujutro palim kantu, sve radi bez problema! RAM se odmah budi?!?! Kasnije sustav radi bez problema. Kako najcesce nakon paljenja kante odmah skoknem do kuhinje kuhati kavu, ovaj prob niti ne primjetim.
Zasto samo na G.Skillu, pojma nemam... I jos nesto, vecina postavki za RAM u BIOSu je stavljena na neku brojcanu vrijednost, tek su rijetke na AUTO.