Tema: UPS dostava
View Single Post
Staro 15.04.2009., 21:43   #13
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor AiM Pregled postova
Bubba imas djelomicno pravo ali i pricas gluposti.
Citiram ti zakon i pozamasno vlastito iskustvo. O tome tko je nadrobio gluposti...

Citiraj:
Evo slucaj s DHLom.Carinik jednom dnevno dolazi u skladiste i tamo je par sati , ako posaljes fax prekasno , onda se carinski trosak racuna sutra , kada on opet tamo dolazi.
Ako posaljes punomoc *prekasno*, normalno da ce se cariniti slijedeci dan; sto si ocekivao, da ce na tvoju zaprimljenu punomoc u tri popodne netko ici cariniti robu?

OTOH, DHL ima ruznu naviku zivkati na sabajle (IME, pocinju vec od ~7:15h, jebo ih...) tako da ne vidim gdje bi tu mogao biti problem.

Da ne pricam o tome kako DHL obicno trazi punomoc cim dobije tovarni broj s destinacije (sto je u najgorem slucaju dan prije fizickog dolaska robe)...

Citiraj:
Pa naravno da na neke stvari ne placas carin,u tipa knjige , ali hej u 99% slucajeva osim toga na sve se placa carina + pdv + nesto sitno carinskih trosaka i najvaznije sto se sve to racuna na paket + dostava a ne samo paket i to te ispadne cirka 50% vrijednost paketa, pogotovo kod DHLa jer oni sve sto je moguce cariniti kako bi dobili veci postotak i zaradili (oni uzimaju odredeni postotak koliko sam cuo, sad dali je istina nebih znao, ali je logično).
Dobro, jesi li ti ikada vidio fakturu DHL-a u zivotu? To sto i uzmu (a radi se o nekakvim manipulativnim drkarijama) mjeri se u desetcima kuna...
Citiraj:
Znaci carine se oslobadaju neki proizvodi i vrijednost <50$ .
Ajd odi do Narodnih novina ili neke slicne reference pa pogledaj sto, kako i pod kojim uvijetima se (ne)carini. Nije bas tako jednostavno kao sto to cesto ljudi prikazuju...

Citiraj:
Ovo s placanjem kasnije neznam i to nisam isprobao , već sam uvijek morao platiti carinski trosak prije preuzimanja paketa.
Gotovo na mjesecnoj bazi poslujem preko DHL-a i nikada se nije dogodilo da nisam mogao pokupiti robu zbog takvog cega, sto je u krajnju ruku, kao sto rekoh, definirano i zakonom...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote