Tema: UPS dostava
View Single Post
Staro 14.04.2009., 22:57   #10
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor AiM Pregled postova
UPS ti ima carinsko skladite isto kao i DHL. Znaci carina je prakticki u njihovom skladistu i onda carinski djelatnik to tamo carini kada dođe. Mislim da se na pravoj carini samo pogleda i propusti. Obicno paket stoji duze na carinskom skladistu nego sto mu treba da dode s drugog kraja svijeta. Nazovi ih pa ih pitaj, i reci koja je roba ak nije bed ? .
Carina obicno prolazi u roku od nekoliko sati od primitka paketa i carinjenje se obicno vrsi na granici ili u nekoj od za to namjenjenih carinarnica (Jankomir, Pleso ili slicno). Nikakvog posebnog cekanja nema.
Citiraj:
Ak nije jos carinjeno a bude prepotstavljam onda racunaj 55% stvarne cijene, ovi oni troškovi sim tam.
Opet krivo, barem do na paritet koji posiljatelj treba jasno navesti. Carine u najboljem slucaju, ako joj roba direktno ne podlijeze, uopce ni nema. Dakle, platjas samo PDV.
Citiraj:
Fora je u tome da oni na tom skladistu nemogu to cariniti bez tvoje punomoci. To moras dobiti mail i onda faksiras njima ( tu se gubi dan),
? Od slanja punomoci stvar moze odmah ici u postupak te se ne gubi nista.
Citiraj:
pa onda na temelju toga oni naprave carinski racun i ti trebas uplatiti njima te novce (jos jedan dan).
?, po ne znam koji puta.

Carinske troskove i PDV (zakonski) mozes platiti unutar 15 dana; mesetari iz DHL-a/UPS-a i slicno zahtijevaju placanje unutar tri dana, a robu uredno mozes pokupiti i bez tog platjanja a priori. IME, toleriraju do 7 dana, onda pristojno zovu i pitaju "je li sve OK", pogotovo ako se Skegrina tecevina broji u desetcima tisuca kuna...

Temeljem svega, jesi li ti ikada dobio ikakav paket i prosao postupak carinjenja? Jer po svemu napisanom, ne bih bas rekao...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote