Citiraj:
Autor DaNiJ3L
znaci 15-ak Mbit
|
Ja bih "uzeo" ~20 za svaki slucaju. HRT1, HRT2, Nova i RTL; s time da, kao sto rekoh, sve ti je to li la. Svojedobno je Croatel forsirao Discovery na ~10MB/s, dok su ostali programi tu pusili i vrtili se na ~2.5Mbita...
Citiraj:
da, previshe je enterprise zahtjeva za kucnu primjenu.
|
Ako to mozes i enterprajski na$magati, i nije...
Citiraj:
ok. mozesh mi raci neki broj (onako odokativno) koliko dana/tjedana(99% sam siguran da se ne radi o satima ) bi potrajao rebuild RAID5 polja s 5 (4+1) 1TB diskova. koliko bi otprilike trajalo online proshirenje polja s josh jednim diskom (ukoliko je uopce to mogucnost s SW rijeshenjem).
|
IIRC, na 3wareu je rebuildanje 1.5TB voulmea sa 8 diskova trajalo 3-4 sata. Za ovo tvoje, uzeo bih ~24h kao najmanje potrebno vrijeme za rebuild...
Citiraj:
da, bolje se pomiriti s loshijim performansama nego pljunuti 3-4-5-6-7-8kKN za nesto sto ce se koristiti 1% vremena.
|
Pa otprilike je to i point.
Citiraj:
kao sto vidish sve su to consumer komponente.
uglavnom vec imam nesto malo vishe od 3 TB podataka tako da me je prilicno mucilo samo tih 6 SATA portova koji dolaze na danashnjim plocama
|
A cuj, vidis da su danas diskovi poceli gurati i do 2TB (za par mjeseci postat ce consumers tehnologija) tako da mozda pricekas do ljeta pa onda krenes u boj. S 2TB diskovima, 3+1 bi ti dalo ~4TB prostora, a ostaje ti jos 4TB za buduce nadogradnje...
Ili naravno, uzet neki kontroler s Ebaya (iznimno kvalitetni PCI-E 8 portni SATA kontroleri se daju izbidati vec za ~$150 + $20-$30 za shipping i onda trpati odgovarajuci broj istih po zelji (tj. mogucnosti prosirenja na ploci).