View Single Post
Staro 13.04.2009., 17:46   #23
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Kao sto rekoh, da bi se zadovoljili *svi* tvoji zahtijevi, biti ce ti potrebno relativno puno novaca. Odnosno, IMO, previse za situaciju koju ti imas.
ok. posteno.
Citiraj:
Po programu. S time da ti to ovisi od odasiljaca do odasiljaca, kao i od trenutnog programa koji se emitira.
znaci 15-ak Mbit
Citiraj:
Ma u tom slucaju, uzmi plocu koja on board ima dosta SATA prikljucaka i bok.
da, previshe je enterprise zahtjeva za kucnu primjenu.
Citiraj:
RAID 6 zaboravi u potpunosti. Osim sto ces pusiti gadne i nepotrebne write penale naspram RAID 5/10 (pogotovo kod random small writea), RAID 6 rebuild sa dovoljnim brojem diskova (obicno 10+2<) zna potrajati i 200% duze nego RAID 5.
ok. mozesh mi raci neki broj (onako odokativno) koliko dana/tjedana(99% sam siguran da se ne radi o satima ) bi potrajao rebuild RAID5 polja s 5 (4+1) 1TB diskova. koliko bi otprilike trajalo online proshirenje polja s josh jednim diskom (ukoliko je uopce to mogucnost s SW rijeshenjem).

Citiraj:
Pitanje je kako si zelis osigurati redundanciju. Po meni, RAID 5 ti je najjeftinije rjesenje, pogotovo ako si mozes priustiti hot spare. Novac na dodatne kontrolere nemoj bacati, jer ti nece nicemu sluziti.
da, bolje se pomiriti s loshijim performansama nego pljunuti 3-4-5-6-7-8kKN za nesto sto ce se koristiti 1% vremena.

Citiraj:
Kakvo uopce racunalo planiras sloziti i o koliko se kolicinski podataka radi?
Kuciste - Rebel12
4 x CM 3x5.25">>4x3.5"
Phenom x4
790FX(zbog PCI-E slotova)+SB750 ploca
4 ili 8 GB rama
vjerojatno WD Green 1TB diskovlje (za pocetak 4-5 diskova)
.....

kao sto vidish sve su to consumer komponente.
uglavnom vec imam nesto malo vishe od 3 TB podataka tako da me je prilicno mucilo samo tih 6 SATA portova koji dolaze na danashnjim plocama.

svaki prijedlog je dobrodoshao
danij3l je offline   Reply With Quote