View Single Post
Staro 12.04.2009., 16:49   #19
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Ako pod "sto jeftiniji" podrazumijevas red velicine tisuca kuna, onda OK.
cuj, stvar je josh uvijek samo u razmatranju. nashao sam ovo djubre trazeci po nabavi (najjeftiniji 16 portni gigabitni switch). stvar je u tome sto vjerojatno ne podrzava aggregating niti IGMP snooping. svi ostali parametri su zadovoljavajuci (max bi bilo 2000 kn - vrlo nategnuto)
Citiraj:
Ovisno od odasiljaca do odasiljaca, od 3 do 5.5 Mb...
svaki program ili zajedno?
Citiraj:
Iz testa NAS-ova od prije nekoliko tjedana na PCE - Qnap TS-509 Pro (mjereno hdparmom).

Code:
/dev/md0:
 Timing cached reads:   3632 MB in  2.00 seconds = 1815.23 MB/sec
 Timing buffered disk reads:  568 MB in  3.01 seconds = 188.71 MB/sec
Naravno, racunaj da ti je ovaj podatak totalno beskoristan ako planiras imati nekakvu ozbiljniju namjeru s tim wannabe RAID-om. Da ne pricam da su rebuild time i penali pri radu s istim bezobrazni, u najmanju ruku.
ja zelim premjestiti svu glazbu, filmove, slike, .ISO i sve ostalo sto se nakupi na jedno mjesto dostupno svim racunalima s pristojnim performansama. razgledao sam okolo i HW RAID rijeshenja (recimo HighPoint RocketRaid 4320 - Intel IOP348 (1.2GHz) ) i cijena nije strashna, samo nekako mi ne sjeda kupovina kartice sa samo 8 portova (ako cu vec potroshiti nofce onda da se barem osiguram s vishe portova za proshirenje polja). kao sto sam naveo uglavnom bi se radilo o vecim file-ovima i max 2-3 korisnika. postupno bih dodavao diskove. (za pocetak 4-5 x1TB, a kroz recimo godinu josh toliko)
da li bi predlozio RAID6 zbog rebuild time-a? (da li bi on uopce bio manji u slucaju RAID6? )
da li ima smisla ici na HW RAID rijeshenje u ovakvom slucaju?
svi savjeti su dobrodoshli

Zadnje izmijenjeno od: danij3l. 12.04.2009. u 19:26.
danij3l je offline   Reply With Quote