View Single Post
Staro 12.04.2009., 16:16   #187
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Autor Protis Pregled postova
2) kupnja da daljinu se smatra ako si ti nesto narucio preko weba/telefona/kataloga ili nekog drugog nacina i to ti je donesao postar, ako si ti narucio preko weba i pokupio sam to se ne smatra kupnja na nevideno jer kad si dosao po to mogao si pogledati da li je to to sta si trazio ili nije, neki ljudi otvore kutiju da se uvjere sta je unutra dok vecina samo uzme i ode.
Daj zbilja nemoj lupetat, zaposlite si nekog pravnika. Koji čovječe poštar, hp express ili Marić dostava od praga do praga

UGOVOR SKLOPLJEN NA DALJINU

Pojam ugovora sklopljenog na daljinu

Članak 36.

Ugovor na daljinu je ugovor sklopljen između trgovca i potrošača u okviru organizirane prodaje proizvoda ili organiziranog obavljanja usluga trgovca koji za potrebe sklapanja takvih ugovora isključivo koristi jedno ili više sredstava daljinske komunikacije.

.......................Sredstva daljinske komunikacije...............

...................................Članak 37..........................

(1) Sredstva daljinske komunikacije jesu ona sredstva koja su pogodna za sklapanje ugovora između trgovca i potrošača bez istodobne fizičke nazočnosti trgovca i potrošača na jednome mjestu.

(2) Sredstva iz stavka 1. ovoga članka, među ostalim, jesu: adresirani i neadresirani tiskani materijali, standardna pisma i dopisnice, tiskana promidžbena poruka s narudžbenicom, katalog, telefon s ljudskim posredovanjem i bez njega, radio, videofon, videotekst, telefaks uređaj, televizija i elektronička pošta.

Dakle kad ja dođem u vašu trgovinu po proizvod a platio sam ga putem weba mi već imamo sklopljeni ugovor na daljinu, jedino da potpišemo kakav anex kad dođem preuzet robu

Dakle bitne su osobe, prodavač i kupac da nisu fizički na istom mjestu i da su podsredstvom daljinske komunikacije sklopili ugovor a ne hoće to donjet čika poštar ili vaša dostavna služba.
stuc je offline   Reply With Quote