View Single Post
Staro 06.04.2009., 14:30   #2028
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Prijatelji Inteligent Frame Creation ili ti skraceno IFC je interpolacijski algoritam slican MCFI 100Hz algoritmima na LCD-ovima o kojem sam vise puta pisao. Prvi i jedini IFC je bio na PZ85 i PZ800 modelima i prosao je neslavno jer plasme nemaju potrebe za koristenjem interpolacijskih algoritama tj umetanjem novih izracunatih frameova na osnovu postojecih.
600Hz subfield nema nikave veze sa IFC-om a oni su ga stavili pod tu kategoriju, zar trebam ista dalje navoditi.

Samsungova B450 plasma http://www.samsung.com/at/consumer/d...PS42B450B1WXXC koja je entry level model ima isto 600Hz subfield pa bi i to pripisali kao interpolaciju!? Za IFC su potrebni jaki procesori koji su u stanju izracunati tako kompleksne informacije i oni se ne ugradjuju u jeftine entry level modele.

Gofis, kako sam rekao i prije, prodavaci i distrbuteri brkaju mnoge stvari tako da puno iformaicja koje vidis su nepravilno napisane.
Recimo plasme u 2008 godini plasme su radile na 400Hz subfieldu (8 podpolja za 50Hz transimsije) za PAL odnosno 480Hz subfieldu (8 podpolja za 60Hz transmisije) za NTSC sisteme. 400Hz i 480Hz televizori nisu bili u stanju pruziti sve linije pokretne rezolucije kao sto i vidis sa podataka sa mnogih stranica ali to se nije pisalo na taj nacin. vReal 4 donosi 600Hz subfield koji je djeljiv sa 50Hz PAL sistemima i 600Hz NTSC sistemima i sva elektronika je izgradjena na ovim postulatima, pogledaj bas na tom vtc.ba linku broj pokretnih linija za PV80 recimo i za X10, za PV80 nema podatka a za X10 stoji 720 linija (odnosno 768) jer je HD ready tv, za G10 stoji 1080 jer je FullHD ali to ljudi koji popunjavaju podatke na tim i mnogim sajtovima ne znaju. Dolazi do razlike u specifikaciji proizvoda.
Neznanje o tome se radi.

Da to je taj filter o kojem sam pisao, AR filter je antireflekcioni filter koji ima 2 zadataka, da sto vise smani refleksiju svijetla od zastitnu staklenu povrsinu plasme i da doprinese sto boljoj reprodukciji crne boje.
X1 Americki model ima AR filter, dok je moguce da su skinuli AR filter sa EU modela X10 kao sto su skinuli u posljednjem momentu NeoPDP modul sa EU S10 modela.
Provjerim i javim.

PIP, PAP i PAT su iz nekog razloga rezervirane za skuplje modele.

Sto se tice tvog problema, znaj da komponenti u nekoj mjeri i HDMI kablovi prenose HD signal bez downgradiranja signala zbog digitalnog nacina prenosa podataka kao i velikog bandwitha. Svaki drugi tip konekcije degradira HD signal.