View Single Post
Staro 06.04.2009., 12:30   #1
Busy
Just4Fun
Moj komp

Busy's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ADSL modem restartanje

Dakle, već sam uspio ustavnoviti o čemu je riječ i sada me zanima da li mi može tko reći da li će mi UPS riješiti problem i koji UPS da uzmem?

Provider: Metronet
Modem: Thomson (neki crni)-njihov standardni

Kada upalim komp i još drugu periferiju (printer, zvučnike itd itd...) modem se počne restartavati (i samimi time mi puca veza!)
Fora je u naponu, tj. na toj fazi na kojoj mi je cijela soba napon je 210 V kada sve uključim (inače je oko 213 V).
Druge dvije faze su mi 217 V i 213 V...e sada naravno da od elektre neću nikada dobiti ništa, jer ili oni ne paze na transformatorima koliko priključuju korisnika pa ih je sada previše ili je netko u mojoj zgradi spojio nešto veliko na tu istu fazu pa mi je pao napon... :P
Sve u svemu zanima me da li ću pucanje modema uspjeti zaustaviti sa UPS-om? i koji najjeftiniji da uzmem s obzirom da mi treba samo za modem i recimo stolni komp?
Trenutno vučem struju iz špajze koja je na drugoj fazi pa radi normalno, al kabel mi prolazi po podu kroz kuhinju-hodnik-sobu pa ne bi htio tako ostaviti...
Mislio sam čak zvati Metronet i tražiti ih neki "kvalitetni" modem koji može izdržati pad napona i raditi na 210-213 V

Unaprijed hvala na komentarima, prijedlozima ili svojim iskustivma!

Pozdrav