View Single Post
Staro 05.04.2009., 00:50   #88
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Prije nego bilo što kritizirate iz mog posta želim reci da ja nikome ne solim pamet , nit ne tupim neke svoje teorije zavjere .lol. niti bilo kaj drugog slicnog..

Kad je izasao Q 6600 , ne sjecam se tocno kad je bilo prije 2- 3 godine ( ko zna tocno neka kaze) bilo je jako puno ljudi koji nisu htjeli cut za njega u smislu neiskoristenosti , pa „kvalitete“ quada , „brzo bude ga pregazila tehnologija i onda bude se prodaval za kikiriki“, puno struje guta , bla bla bla....

Ugl NE GLEDAJUCI NJEGOVU CIJENU onda dok je izasao , mnogo je ljudi razmisljalo o njemu itd.

I svi su mahom kupovali c2d i x2 procesore koje su poceli masovno prodavat nakon 1-2godine koristenja...

Zasto? Zato jer su htjeli Quad i bolje performanse.....
E sad sam zakomplicirao smisao... No dobro...

Slicna situacija se upravo sad desava....
Onaj ko je onda uzeo Q 6600 je i dan danas miran i još bude miran 100% ovu cijelu godinu... Dok oni koji su u ono doba kupili c2d nebudu i nisu ziher mirni ako traže ugodno igranje / obradu videa (privatnu )... ( Onda nije bilo E 7xxx i E 8xxx serije proceva da nebi bilo ) .........

Isto je i sad / danas s i7 procevima.... Donjeli su „revoluciju“ u obradi videa i obavljanju multitasking-a .... I oni budu isto durali na duge staze kao i sad Q 6600......

Ja ne vjerujem da se nešto može toliko drasticno promjeniti da bi i7 pao u „zaborav“ nakon 1-2 godine.....

To se dešava s grafama i chipsetima... Tak da ne vidim razloga neke panike.....

Kod grafa je to najveci fenomen jer kad izadje nova serija stara ode u sjecanja i to je to.... I sami proizvodjaci „zaborave“ na njih po pitanju optimizacija itd....

Aspekt cijene... Hmmm , tu se lome cijelo vrijeme koplja oko „skupoce“ i7 i „opreme“ za njega ( matica i ram ).........

Nejde to tako....To je tak kad recimo izade Golf 6 i onda cekamo 4 godine da dojde na prihvatljivu cijenu , dok je na trzistu vev golf 9.... ( Ovo sam cist za primjer uzeo , a ne kao neko kazalo )

My point is ako se kupuje novo racunalo onda se „isplati“ i7 pogotovo zbog segmenta nadogradnje... ako se i dese neki pomaci tipa brza mema koja kroz 1 godinu nebude isla na ploce koje se sad proizvode ja sam 100% siguran da se budu radile ploce na koje bude sjeo i7 , i kupi se zeljena ploca i ram igotovo.....

Primjer toga je recimo neka „dual vsta“ ploca ako se ne varam koja ima AGP i PCIx utore... ( o „kvaliteti“ ne govorim )

Tako je i primjer sa memorijom.. Ima ploča koje podržavaju i DD2 i DD3....
Zato ko voli nek opali po i7 i gotovo, imao bude manje problema kad bude pitanje nadogradnje, performansa........

Hvala.

(molim bez nekih vrijeđanja i slicnih kritika )
Ati freak je online   Reply With Quote