Moje isprike što sam rijetko na forumu, al zbilja ne stižem

No evo navratim ovako kad naletim na koju zanimljivu..
A čini se da će postati jako zanimljivo, jer eto sad
nVidia razmišlja da porta PhysX na OpenCL. OK, nije baš tako crno/bijelo, rekli su zapravo da NISU PROTIV toga.
Isto tako, ATi nema nikakvih prepreka da koristi PhysX na svojim karticama, samo ATi ne želi time pomagati nVidiji.
Onako, realno gledajući, da, nVidia je u prednosti. Ali isto tako realno gledajući, i dalje je to svojevrsni status quo jer rijetko se koji gamer koji i ima SLI želi odreći brzine (fps-a) u korist nešto sitnih efekata u PhysX-u. Vrijeme PhysX-a dolazi, vjerojatno još ove godine, kad će biti kartica od ~300-400kn koje će moći bez problema isprocesirati sve efekte. Ali opet je to dodatnih par stotina kuna koje gamer treba dati za malo potrganih zastava i rasipanog stakla (tipa Mirrors Edge).
Dakle realno, čisto zbog dodatnog troška koji PhysX nosi sa sobom, a i manjka dobrih igara sa specijalnim "PhysX-efektima", takvo što neće zaživiti do kraja ove godine. A krajem godine će biti i dobro razvijeni Havok na OpenCL-u, i DX11 kartice, i Windows 7, a s njime i DX11 sa svojom fizikom, i Larabee (možda, ak smo optimistični) i još puno toga. Teško da će nVidia zadržati puno snage do tada, osim ako na neki način u potpunosti ne omogući izvođenje PhysX-a na svim modernim DX10/DX11 karticama.
Ma sve je ovo još uvijek u povojima, ali bez obzira tko "pobjedio" meni je samo bitno da ne moram razmišljati koji hardware kupiti samo da bi to radilo.. A nekako mi se nVidia ne sviđa samo zato jer trenutno stvari ovako funkcioniraju: PhysX=CUDA=nVidia GPU=SLI=nVidia MBO .. dakle ako želim igrat te 3 igre i u potpunosti koristiti sve efekte, i da to nečemu liči, moram potrošit nekih 5000kn samo na nVidia hardware. A to je za HR gamera - puno.