View Single Post
Staro 28.03.2009., 10:31   #119
Amepshi
Premium
Moj komp

Amepshi's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Eto i mojih prvih utisaka - slozio sve sa zracnim hladjenjem (EK supreme stize tek iduce subote) i ploca se maestralno pocela rusiti... Problem je bio sto nisam detaljno pregledao plocu, bio sam u guzvi, a hitno mi je doma trebala kanta.

Uglavnom, skuzio sam da 2 hladnjaka NE doticu elemente napajanja ploce. Tj, zvakaca je zalijepljena fino za cooler, no izmedju zvake i tih elemenata napajanja ploce je rupetina od barem 3mm. Problem je bio u tome sto su ti hladnjaci bili zakrenuti, tj. stajali su ukoso pa kada bi ih i pokusao rucno stisnuti uz plocu - kontakt je bio minimalan.

Sreca u nesreci, heatpipeovi nisu zavareni za lamele pa sam uz nesto sile uspio rotirati hladnjake da doticu sve elemente ispod sebe.

Bio sam u napasti baciti te zvakace, staviti pravu pastu. A svakako sam mislio staviti i metalne vijke i matice umjesto ovih plasticnih sa PUNO PRESLABIM federima. No muci me visinska razlika s cipsetom, tj. kada bih maknuo zvake na PWM i stisnuo ta dva hladnjaka s vijcima, nekako mi se cini da postoji bojazan da bi mogao zdrobiti chipset... A mogu se kladiti da su stavili pileci temeljac umjesto termalne paste pod chipset hladnjak...

EDIT: ploca o kojoj pricam je - dfi DK P45-T2RS (NE plus)
Amepshi je offline   Reply With Quote