View Single Post
Staro 27.03.2009., 10:47   #21
Cele303
Banned
Moj komp

Cele303's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Uvijek cijenim konstruktivnu raspravu sa sve uvaženijim članom PCE foruma, ali da te malo opet naživciram,dopustiti ćeš. Na pitanje ću ti odgovoriti protupitanjem, bi li kupio ASUS-icu u linksu za 2199kn 512mb,zato što daju kožni CD etui od 50kn,ili bi kupio Sapphire 4870 1gb za ispod 1600kn u diskontu24 ?

Je li links nerealno skup? Pa,po meni,u mnogim komponentama su neisplativi.

Mogu se složiti s tobom samo oko jednog,a to je ono što sam i ja napisao gore,da svaka roba ima svog kupca,i da ne treba generalizirati,šta ti hoću reći,cijene rastu i novi modeli se izbacuju bržom stopom,nego ih prati rast performansi. Ako je to dobro,ok. Meni nije baš.

Slažem se za toxic 4850,trebalo je uzeti u tebe dok ih je bilo. Ali smatram da je ipak veća vrijednost novca u novčaniku,i zadovoljstva uštede, naspram htjenja da imaš zadnje na tržištu,pa makar to davalo i 5% veće performanse po 40% većoj cijeni. To je generalna vrijednost,bang for buck. Nismo pijani milijarderi,nego average gameri. Evo,opet generaliziram. (Mi) Tko hoće, neka kupi,ali ja sam argumentirano obrazložio da je pomak performansi neznatan,s obzirom na cijenu - koju se ne isplati platiti zato šta piše 90 mjesto 70.

Živio!

hehe, nećeš me naživcirat, to je malo teže za izvest, ja sam taj koji živcira druge Frendovi su mi dali nadimak još od srednje škole coolio

Naravno da ja ne bi kupio Asusa u Linksu, krivoj osobi postavljaš to pitanje a to sam u prošlom postu i napisao da sam imao Force3D 4870 512mb za 1400kn u prodaji (svoju sam platio 1000kn) a kad sam to ljudima nudio, što poznatim što ovdje na forumu svi su se odlučili na Asusa za 800kn više... Ja nisam dobar primjer jer sve moje komponente uglavnom nabavim debelo ispod cijene (gainward 4870 sam platio 1200kn kad je koštao 2000) pa kad prodam polovno dobijem više nego što sam platio novo, ali gledam sve iz kuta kupovine po standardnim tržišnim cijenama i pokušavam spojit dva različita svijeta kupca i prodavača... Bar bi se ti trebao sjećati mojeg uleta na PCE sa ovim oglasom kad si bio neodlučan oko 4870X2... Stari oglas Gdje je tad bio tvoj "ratio" duh Tvoja priprema za suživot s curom te promijenila hehe, znam tu priču jer sam ju i sam pričao prije 5 godina, odustao sam od hw, kao šta će mi, kupit ću si laptop i živit s curom, ljubav je u zraku ali nakon nešto godina i šut karte eto me nazad prvobitnoj ljubavi, hardwareu

Vidit ćeš da će 4890 napravit korak dalje u odnosu na 4870, u principu je to Ati-u priprema za 40nm i malo se igraju, smanjili su potrošnju i zagrijavanje, digli oc potencijal (možda, vidit ćemo ali takav je plan) a kad chip 8*0 bude spreman za lansiranje to će biti ono pravo...
Cele303 je offline   Reply With Quote