Dobro veče svima,.....imam mali problem koji neznam sam rješiti pa Vas iskusnije u OC-u molim za malu pomoć.
Dakle problem je u OC-u AMD-a 7750+,Kuma,....dignem u Biosu memorijski množitelj sa 13.5 na 15.5 i napon sa 1.35V na 1.40V i računalo radi stabilno (sa 2.7 na 3.1GHz) u igricama i prolazi 3DMark06 bez problema.
Problem nastaje kad zagasim komp,nakon 15-20 min. više ga ne mogu upaliti tj. ne diže se OS,komp pali,ventovi se vrte ali monitor se ne uključuje.Clear CMOS na ploči rješava problem,sve je ponovo na defaultu i naravno boota, ali mi nije jasno zašto kad se clocka u biosu pa se komp. zagasi kod ponovnog pokušaja paljenja više ne boota,dok sa dignutim množiteljem u biosu do 16,5 i naponom proca 1.45V te sa blago dignutim naponom rama od 2.0V računalo radi super stabilno sve do prvog gašenja.Možda trebam napomenuti da mi je ram 1066MHz ali se ista stvar događa bio on u Biosu podešen na 800 ili na 1066MHz.Matična je nova Gigabyte MA-790X-DS4,Crossfire-ica,i prodaje se uz slogan *Gamers choice*

.Grafa je također nova,Club 3D,ATI HD4850 i isto se dešava bila ona na defaultnim taktovima 665/993,ili blago dignuta Rivom na 700/1000.
Napajanje je Corsair CX400 (400W),novo,pa sumljam da bi bilo baš do njega,......zna li netko uzrok tj. rješenje ovog problema?......pošto sam ja pred zidom i neznam što više probati,.....jer uostalom ovo je neki osnovni OC koji bi trebao raditi najnormalnije.