View Single Post
Staro 26.03.2009., 22:31   #8
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Autor LuxZg Pregled postova
Dakle da vidimo... PhysX = CUDA, limitiran, zatvoren, blabla. Havok = OpenCL, otvoren, radi na svemu.
pa physx je u softverskom obliku dostupan vec godinama, stovise u tom obliku je vecinom jedino i koristen s obzirom na slabu rasirenost dedicated hardvera. I vrtili su ga (tko bi rekao) procesori. Koji su taj posao radili jednako ograniceno i slabo kao sto je tu situacija i sa havokom tako da ces opet imati situaciju da je GPU taj koji ce morati raditi taj posao, moderni procesori jednostavno nisu dizajnirani tako da mogu biti nesto posebno iskoristeni za to. Mislim, mogu oni to ali to je kao da zbog loseg prijenosa moras koristiti motor od ferrarija za kosilicu.

tako da opet imamo situaciju da umjesto da se razvija jedna tehnologija koju bi koristili svi i koja bi tako bila dovedena do "savrsenstva" proizvodjaci guraju svaki svoje i na kraju ce pusit po obicaju jedino korisnici.

btw, nadam se da ce njihov Cloth raditi puno bolje nego na physxu, taj je zbugiran od prvog dana kada ga se malo maltretira. Nema mi gore nego kad metak proleti kroz platno i onda ga rastegne tri kilometra jer se nesto nije dobro proracunalo.....realnost je onda zadnje sto ti pada na pamet
greg SE je offline   Reply With Quote