View Single Post
Staro 25.03.2009., 15:54   #34
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Thomson TWG850 port forwarding

Pokušavajući namisitit PF na Bnet-ovom modemu preko programa PFConfig Sizifovski sam se isprca jer ovaj moj modem nije na listi podržanih,nisam naša nikakve upute,a na PCE forumu nije bilo nekih iskustava konkretnih.PF mi je triba za Utorrent i nakon što sam ručno podesija do bržeg downloada je ipak došlo,ipak ništa revolucionarno brzo.Aplikacija Utorrent sada bez problema odvrti "Test if port is forwarded properly" uz poruku:
OK!

Port 45682 is open and accepting connections.
You will be able to receive incoming BitTorrent connections.

Samo da još napomenem da sam i ja zauzvrat isprca Utorrent v1.8.2 preko "yubito" uputa,samo upisati Utorrent v1.8.2 i gledati kako se namištaju preferences opcije u programu.Ja sam ih pogleda 10-tak i 90% stavki se uvik isto namišta.Najvažniju minjate prvu a to je ovaj port 45682 koji namisitite umisto defaultne vrijednosti porta pod opcijom Options/Preferences/
Connection u samom Utorrentu.
Nešto žešći mod bio je i mijenjanje opcija Advanced pa ako želite,to radite na vlastitu odgovornost,kasnije ionako možete vratite te vrijednosti putem tipke Reset na defaultne.Za ovu opciju bilo je manje "yubito" uputa.

E sad "iđe" najbitnije morate nakon svega ovoga gore otići na stranicu Thomsona za podešavanje modema na način da upišete http://192.168.0.1,
kad vas nakon toga pita Username i Password,username ostavite prazno a
password je admin
Sada podešavate slijedećepcija Advanced u gornjem uglu,zatim se s live
strane otvaraju opcije od kojih otvarate opciju Forwarding
Meni je zadano 10 redaka Local IP Adr,pa sam odmah u prvi redak nadoda broj 12 da bude 192.168.0.12 (nadodajete samo zadnje znamenke iza 192.168.0.),ovu sam prepisa iz Local Area Connection ikone u system trayu pored opcije za sound,desnom tipkom miša pa livom na status,pa odaberi support i tu piše vaša IP adresa koja je možda različita od moje pa nju koristite.
Nakon upisivanja IP adrese,upišete 45682 u Start Port polje,pa 45682 u
End Port polje,zatim odaberite Protocol i to opciju TCP,i check kvačicu u
polje Enabled.Kliknite još naopciju Apply ispod ove tabele od 10 redaka
Local IP Adresa.Ostala polja nisam ništa dira nego sam testira unutar Utorrenta na onaj trokut u dnu (Network),opcija "Test if port is forwarded properly" i nakon toga je javilo ok.
Šta se tiče mriža,modema i routera još sam uvik noobina pa je moguće da sam napisa koju glupost tipa "možda je vaša IP adresa različita i sl".Malo sam detaljnije pisa da nebude dodatnih pitanja.

PS Ako radite PF za neke online/MP igre pretpostavljam da port za tu igru jednako namištate isto kao i za Utorrent na gore opisan način npr:
Call of Duty - World at War80, 443, 3074, 5223

ovo je izvadak TCP portova s http://www.portforward.com/cports.htm

Naravno igre vam trebaju bit orđiđi
Pozdrav i sritno,usput ovo je sve bilo na Winxp Pro SP2

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote