Citiraj:
Autor gillien
prvo kratak pozdrav svima,jer sam novi ovdje..
naime,zelio bih preko frenda da se spojim na net,a situacija je ovakva:
udaljeni smo jedan od drugog nekih 400 metara,s tim sto postoji i visinska ratzlika,on je na vrhu brda a ja u podnozju,dakle nekih 20 metara te visinske razlike,s tim sto se ne vidimo,jer sam ja na neki nacin u rupi(aj da tako nazovem)
pretpostavljam da nece biti lako,al eto ako imate neki savjet kako bi to trebalo funkcionirati i sto je potrebno od opreme(samo da naznacim da on ima thompson modem,a uz to ja imam jos i dlink-ov i wireless usb stick,pa ako bi se nesto od ovog moglo iskoristiti)
hvala svima na prijedlozima i pomoci
pozdrav
|
Ja i frend dijelimo net, udaljeni smo isto nekih 400m zračne linije, on živi u drugoj ulici, smetaju nam krovovi nekih kuća, ali ipak smo sredili. On je stavio na krov onu antenicu od nekih 40-ak kn, a ja sam na svom krovu napravio antenu koja se sastoji od: USB w-lan mrežna, (s obzirom da je USB bilo bi dobro da joj ne smeta vlaga, ova začudo već 3 godine stoji na krovu), limenke za kapućino, i
tanjura za satelitsku od 60cm. Kad se to sve lijepo složi radi savršeno. Signal mi je preko 40dB. Tanjur je fenomenalan za takve stvari!!!
Inače, umjesto USB mrežne bilo bi bolje napraviti antenu od PCi, ali to je i nešto skuplja investicija jer je kabl skup, barem 14kn/m.