View Single Post
Staro 23.03.2009., 13:01   #49
drone
Registered User

drone's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Definiraj "generalno bolji".

Recimo, Fleks ima "generalno bolje" sise od vecine cura s fizike. Sto ne znaci nuzno da bi itko zelio biti s njime zbog toga. Dakle, klasifikacija je potpuno subjektivna i nemeritorna.

Stoga, sto znaci da je Linux "generalno bolji" od Windowsa?
Upravo tako, klasifikacija je potpuno subjektivna. Ali zašto nužno subjektivno mora biti i "nemeritorno"? Moja greška je što nisam napisao uz svaku izjavu - "meni". Mislio sam da je to jasno iz posta jer sam naglasak stavio na osobna iskustva, odnosno na to da sve ovisi o namjeni. A zašto je meni bolji? O tome sam već pisao, ima puno područja koja me zanimaju i u kojima je linux jednostavno bolji. Da se igram, onda to ne bih rekao. Da mi treba za digitalizaciju knjiga, isto ne bih rekao da je linux bolji. Ne radi se tu o samom OS-u, nego o nedostatku sw-a za pojedine poslove. Da sam profesionalni glazbenik, vjerojatno ga ne bih koristio. Ali za raznorazne servere, apsolutno linux. Za "običnu" upotrebu (opet ponavljam, surfanje, blabla) stanje je prilično izjednačeno, ali... zašto plaćati ili koristiti ilegalno kad jednako dobro može i slobodno i to bez antivirusa, adaware-a, spybota i koječega sličnog? Tako da se ono "generalno" može odnositi na nekakvu opću, običnu upotrebu. Već sam prije napisao na što mislim. A sad da ne spominjem rasprave oko samog koda pojedinog OS-a. HINT: M$ po sudovima, Samba... (kad ni sami M$-ovci nisu znali što im određeni kod radi).
Bez, brige... neće linux preuzeti vodstvo po brojnosti instalacija. Ne bih ni volio
drone je offline   Reply With Quote