View Single Post
Staro 23.03.2009., 01:12   #5
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
  • Monitor the motor speed through the 3Pin connector.
uštekaj u CPU fan konektor, pa bu ploča bila na miru, a i ti tako vidiš RPM pumpe.

jel blok sigurno dobro sjeo na cpu, ugrije li se on kada je cpu navodno na 70C?
trebao bi u tom slučaju.

kakav je radijator na opip u tom trenu, cijevi od vode.
trebalo bi sve biti toplo ako je sustav preslab za guranje te količine topline.

ako je negdje zaštopano(bilo u bloku, radijatoru,pumpi,rezervoaru),
onda je samo cpu i njegov blok topao.

jel blok od CPUa čist iznutra(vidim po linku da je sav metalan pa se ne vidi 'u njega',
si probao prije montaže sve spojiti negdje u kadi da vidiš kako pumpa tjera vodu kroz sve to, kako se nosi sa otporom.
(spojiš sve izvan kompa, sakle samo vodeno za sebe, napuniš rezervoar, ali povratno crijevo koje ide u njega ostaviš ištekano da curi po kadi,
i onda ti samo nadoljevaš vodu u rezervoar kako ona izlazi na drugom kraju sustava van dok pumpa radi.
ako ide oko litre u minuti onda je to slabo, mora mnogo mnogo više)

ako nisi, možeš i sada dok je sve montirano,
jer to što osjetiš kroz crijevo ne mora ništa značiti, to su samo vibracije od lopatica pumpe, koje mogu biti tu i ako voda potpuno stoji.
najsigurniji buš bio tako da odpojiš negdje crijevo(najbolje tamo di se vraća u rezervoar)
i onda gledaš koliko jako teče (držiš ju u zraku) u rezervoar (ne po podu naravno )

tako neće patiti sustav, neće ući ni mjehurići zraka, a ti ćeš biti siguran da voda teče(dovoljno jako). onda sve vratiš nazad kako je bilo.

nisam nikada imao amd proc, pa ne znam kako stoje sa disipacijom topline(jesu li bliže intelovim dual core ili quad core), dakle ne znam koliko se taj tvoj grije,
no to vodeno je prilično starog datuma, za single core, ima JAKO mali radijator, tanke cijevi(stvaraju velik otpor protoku) i slabu pumpu.
a to nije dobitna kombinacija...
no velim, ako je preslabo za tvoj CPU, trebalo bi SVE biti toplo, ne samo cpu blok,
tako buš vidio je li to slučaj.

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera

Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 23.03.2009. u 01:29.
TomRi je offline   Reply With Quote