Citiraj:
Autor velorien
Bar ti svi playeri s integriranim codec packovima rade kako spada i bar svi podržavaju codece za sve, GOM player kao traži po svojoj bazi neke codece al eto meni nije nijednom uspio pronaci. A i npr. GOM nije uvijek bajan kad se radi s mkv datotekama, kao sigurno ni KM jer imaju iste codece bazirane na ffmpegu.
|
Zato sve ovisi o potrebama pojedinca i kad se čovek (ne autor teme nego općenito) sam sa sobom dogovori kaj mu sve treba i kaj točno hoće, bez ikakvih problema najde player za sve kaj mu treba.
Nekome sa samo jednim playerom radi sve, dok nekome ne radi ništ ni s nekolko playera i to bude uvijek tak. Ljudi budu uvijek negodovali oko iste one stvari s kojom s drugi zadovoljni, pa iz svega toga nastanu rasprave i na kraju se ne zna ko je kriv - player, sam korisnik, oni koji su napravili player, codeci, driveri ili koja druga od milijun opcija i mogućnosti.
Citiraj:
Autor velorien
Covjeku se olaksa zivot ako se instalira dva, tri playera vise da se pokriju sve opcije, ali ako je to baš bed i zabranjeno po nekoj vašoj logici onda nek instalira K-Lite osnovni/mega codec pack i gotovo. Ima već integriran MPC HC s potrebnim tweakovima, a i ako bude išao nešto kodirat (a to će uvijek doći na red kod svakog korisnika, pa makar prekodiravao filmove za mob) onda neće otvarat novu temu ovdje i pitat zašto ne može kodirat, a može gledat filmove u MPC HC.
|
Nije ništ zabranjeno, kak sam i rekel meni je svejdno kaj bude on na kraju složil i koristil.
Ja samo velim da nema potrebe da ga se zbunjuje sa preporukom svega i svačega, ako mu je namjena samo gledanje filmova i to je to.
Citiraj:
Autor velorien
Da ne govorim da u VLCu subtitlovi ne valjaju i rade svake prijestupne, a u MPC HC mora prerovat i upalit tisuću opcija samo da bi ih omogućio. E da, i sucelja su im ogavna, nema boljeg kad u svojoj fensi smensi Visti na i7 procu furas player s suceljem iz Win95.
|
Kak sam i rekel u onoj temi za VLC, player se razvija na čistoj dobrovoljnoj bazi i nije savršen, a titlovi (mada ne oni sami, kolko mogućnosti njihovog podešavanja) su mu već dulje vrijeme mana koju ljudi najčešće spominju. Kome treba fino podešavanje titlova izabral bude neki drugi player (poput MPC HC), podesil kaj hoće i miran je. Osim toga za skoro sve opcije postoje tipkovničke kratice, pa ni to nije neki problem. Kaj se tiče sučelja, ne znam kak drugima, ali meni to ne igra apsolutno nikakvu ulogu. Sučelje ko sučelje, gledam ga taman tolko dok se film/serija/crtić/dokumentarac ne prebaci prek cijelog ekrana i ne zamaram se preveč oko sučelja. Druga stvar je kad čovek naleti na player koji ima syebano sučelje po pitanju mase opcije koje nisu nikak organizirane, onda je to ipak druga priča. Ali kad se radi o samoj "ljepoti" pojedinog programa, svaki od spomenutih playera ima nebrojeno skinova, tak da ljudi lako promijene ono kaj ih smeta.