View Single Post
Staro 17.03.2009., 01:04   #3
Visitor Q
Premium
Moj komp

Visitor Q's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
šef je potpuno u pravu

svaki elektronicki uredzaj (pa cak i ovi najmoderniji 'cylonci') dozivljava mali elektro-shock sa svakim paljenjem. Na vecini visokokvalitetnih elektronickih uredzaja ces i danas naici na tvornicki zkonfigurirano zakasnjenje pri paljenju, koje elektronici daje priliku da se prilagodi naponskom shutu i nije bezveze implementirano. Kod monitora pogotovo takve dijagonale to moze biti posebno izrazeno sa onim negativnijim uchincima. Tu je shema trafoa, vodicha, priroda tekucih kristala.. da nejdem dalje u tehnikalije.

Po meni jedina logika gashenja monitora pri kratkotrajnim intervalima je sirova ushteda energije, koja je npr. pri odlasku na wc smijeshno zanemariva

Diskutabilno je s druge strane, s obzirom na ocekivani vijek trajanja danashnjih uredzaja (pogotovo IT-a) dali ce se ucestalim paljenjem i gashenjem nashtetiti uredzaju prije nego li mu odzvoni zbog danashnje dinamike tehnoloskog napretka i bude bacen u ropotarnicu sa starim CRT'ovima i ostalim relikvijama svoga doba. Najvjerovatnije ne. i to mu moze biti dobar argument protiv šefa

ali da ja vidim da netko tako za svakih 5 min. od stola pali/gasi takav sluzbeni monitor, i ja bi ga nalup'o

ugl. moj savijet bi bio; slusaj šefa