View Single Post
Staro 16.03.2009., 00:39   #1
mOrgoth
Registered User
Moj komp

mOrgoth's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Crkava matična?

Rijec je od konfi pod Moj komp. Dakle mogo bi reci da je ova tema nastavak od ove: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=141131 uglavnom primjetio sam da mi padaju fps-ovi u igri sada nakon cca 10 min igranja.. Onda sam primjetio da dolazi do fps-dropova paralelno sa laganim pistanjem iz kucista. Pistanje traje oko 3-4 sekunda i za to vrijeme traju dropovi. Otvorih kućiste, pustih occt da radi i nakon 10 minuta krene pistanje, jako tiho pa ga je tesko locirat. Uglavnom cini mi se da dolazi od ovog chipa (zaokruženo crveno, strelice su od prije na slici):

Onda sam u BIOS-u spustio sve na default tj uklonio postavke za overclock, ponovo pustio occt i sada ja sve ok.. Koliko sam uspio skuzit googlanjem izgleda da je to chip za regulaciju napona procesora (ispravite me ako grijesim...) E sad.. moje je pitanje:
1. Dali se ploca sprema za R.I.P.
2. Dali je neko imo slicnih problema (interesirame dali to 100% pisti taj chip jer ponavljam jako je tesko odredit)
3. Isplati li se to ic mijenjat (lemit)? pitanje u smislu kolike su sanse ako i nabavim drugi chip lemljenjem dotucem plocu do kraja..