View Single Post
Staro 25.07.2004., 01:12   #2
ljekra
Premium

ljekra's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Re: Prokleta matična

Citiraj:
Originally posted by vga killer
Kad sam se vratil s mora dočekalo me lijepo iznenađenje, a to je da se komp ne bi probudiopa da se i na trepavice postavim. Ništa nije bilo OC-ano, nije ni reset BIOSa pomogao.
Ajd nekak sam ga probudio kad sam memoriju prebacil s utora br. 2 na prvi. Zakaj je tad proradio, nemam pojma.

Al onda je krenulo još bolje. Nekaj je matičnu lupilo u glavu i proc umjesto da radi na 2400 radi na 1800 s 400FSB. U BIOSu mi ne da da ga "OC-am" na normalnu frekvu nit mogu mijenjat voltažu ni niš. Probao sam opet ClearCMOS i nema promjena.

Jel zna netko kak da ga dignem na 2400 jer sam lud polagano.

Gle, neaveo sam negdje u postu, za svaku plocu je odredena tocna memorija koju proizvodac preporuca i koja je ispobana sa tom plocom, sve pise u manualu. Normalno ako je npr dvostrana, a treba ici jednostrana, da nece raditi u nekom slotu, zato jer dvostrana vuce vise struje i nece upaliti. Tesko da bi na novoj ploci mogao biti izgoren dimm slot, sto je druga mogucnost, al lako moguce!

PRIMJER. MSI MAX3 radi sa 800MHz procesorima, tek kad mu se stavi odredena memorija, zato je na kutiji pise da ima gore 845pe chipset, a gore je kad se skine cooler obicna 845-ica, zbog overclocka chipseta treba biti i mema za to da bi proc radio kako spada!

---
Intel Server Board, XEON 2.0GHz, 1Gb ECC, 2x18.1Gb 10000rpm raid, 3x250Gb. 2x320Gb, 1x120Gb
ljekra je offline   Reply With Quote