Citiraj:
Autor Valg
I normalno sam radio preko winflash-a od Asusa, i u pol flashanja, kad je pisalo da je bios izbrisan mi je nestalo struje.
Rekoh "bye bye ploča". Došla struja i ploča normalno radila, tako da sam se začudio.Bios je bio i dalje onaj stari, preflash-ao i sve radilo super. Ploča je kod drugog vlasnika i radi bez beda. Tako da za svoje neznanje/nemar ne možeš tužiti jednu firmu.
|
Da ne ispadnem bezobrazan, ajde ti meni ljepo pokazi gdje ja to prikazujem neznanje i nemar?
- komp nije bio clockan u vrijeme flashanja
- svi programi su bili ugaseni osim windows explorera i flash utilitya
- nije mi prvi put da flasham bios (~15 puta, sto iz dosa, sto iz windowsa)
Ako Asus na svom webu nudi flash utility za Vistu64, zasto ja s tim nebi flashao? Oni naravno ne napisu da je fail-rate ogroman i da su dobre sanse da se ploca pretvori u ciglu. Sad mozes rec da sam trebao proguglat prije... al' sta, tako da guglam za sve? Da googlam i dal' smijem palit plocu na petak 13? Ili pod kojim kutem ona treba stajat? Dal' treba driver instalirat na parni datum jer inace formatira random hard disk? I jos jedan od 200 nevjerojatnih scenarija koji nemaju veze s nicim?
Plus, ne namjeravam nikoga TUZITI, nego ih nazivam nesposobnima, jer problem s flashanjem biosa ocito postoji ako se radi iz Windowsa, cim se velik broj ljudi javlja s istim problemom). Ti si samo jedan od onih kojima je to proslo sretno, i imam filing da bi drukcije pjevao da se tebi desilo.
Citiraj:
Šta ti još ostaje osim Asusa i DFI-a? Pa imaš Asrock i Biostar, koji ćeš reći "ne to neću to je low end to je šrot", što je daleko od istine.
Imao ond skupe Gigabyte-ice koje nisu sluga Biostaru i Asrocku, ili možda MSI kojem su skupe ploče dobre, a ove jeftine su tako prazne, pola komponenti fali. Abita i Solteka više nema. Najbolje bi ti onda bilod a uzmeš Intel ploču za 2 soma kuna pa si miran, i nitko ti onda više neće biti kriv osim intela...
|
Molim te nemoj bit bezobrazan i govoriti mi sta cu ja reci a sta necu. DFI ne zelim, losa iskustva. Asus takodjer, kao sto vidis. Biostar, Asrock i MSI nikada nisam koristio, te nemam komentara o njima. 99% ce mi se izbor svesti na ili Abit IP35 Pro ili Gigabyte EP43 (neku od varijanti). Gigabyte ce prebit za 700-800 kn, Abit 400-500 max.
Citiraj:
Autor tOta
[I]"The ASUS CrashFree BIOS 3 is an auto recovery tool that allows you to restore the BIOS file when it fails or gets corrupted during the updating process. You can update a corrupted BIOS file using the motherboard support CD, the USB flash disk, or the floppy disk that contains the updated BIOS file."
|
Zahvaljujem na trudu, al' ne radi. Komp ne posta, nema govora o nikakvom flashanju bilocega. Probao sa 1 keksom RAMa, bez RAMa, bios na usb stick, ubacio originalni CD... nista ne radi, ni zvuka iz PC speakera. Svugdje pise da se pojavi slika na ekranu, kod mene se jedino ventilatori vrte...
EDIT:
Evo rjesenja
http://www.youtube.com/watch?v=_tEr_souZy0
Iscupat bios, reprogramirat, bla bla, itd. dakle nova ploca