Long story short... Imao neke probleme s random rebootovima (clockano i neclockano), po meni 99% zbog dva para razlicitih memorija (ne pitajte, kupim jedan par, kasnije trazim taj isti 3 dana i nigdje nema, pa sam kupio najslicniji).
I prije nego sam isao mijenjat kompletnu memoriju (4x1GB), reko idem flashat bios, mozda to pomogne. I skinem Asusov windows utility (jer nemam floppy naravno), skinem novi bios, idem flashat, error. Jedine opcije su try again ili exit, pa lupim try again par puta, opet error... I nis, restartam, nece postat. I tu sam zapeo.
Uglavnom probao clearat cmos, nista. Vadio bateriju, nista. Guglam vec pola sata i naravno prva stvar koju vidim je da je windows flash utility koji asus tako darezljivo nudi na svom websiteu jednako pouzdan kao i Seagateovi diskovi, te da su sanse da zaje_e nesto preko 80%.
Vidim i neke price o Asus CrashFree bios recoveryu sa USB sticka, al' sve nesto slabo opisano i nigdje ne vidim dal' je to moguce ako komp uopce ne posta (neki spominju cupanje svega osim cpua i jednog keksa meme, neki umetanje stare pci graficke, bla bla)...
Ima netko iskustva s ovim? A kad sam vec tu, moze i preporuke za novu maticnu, već mi je pun ku.ac Asusa (ovo mi je drugi P5B, na prvom je rikno USB kontroler iz cistog mira). DFI isto ne dolazi u obzir, imao sam LanParty sa Athlon Mobile2500+, te mi je i ta firma isto popila krv. Dakle neka nova ploca do 800 kn max.
Hvala na pomoci.