Ono sto me sada kopka, je li to zato jer su to dvije particije na istome hardu pa tu dolazi do neke zbrke..?
sad premjestam file od nekih 400 mb sa particije na particiju i to traje nekih 4 minute sigurno...
gledam u hdtune info i prilikom tog slanja particija iz koje se salje je na nekih 50-60% zauzeca dok je particija na koju se kopira taj file na 99%
U disk monitoru prilikom tog kopiranja brzine reada i write-a su bile smjesno male, nekih 2, 3 mb po sec...
prije na sA platformi dosta je to bolje funkcioniralo sa istim setupom...
Jos jedna stvar koju sam zaboravio spomenut, a to je przenje...
evo sad dok sam selio taj file, usput mi se przio jedan dvd i to 8x brzinom, przi mi se i trenutno, i ono sto me muci je sto takodjer uspori komp, . przim sa cd burner xp...
zasto vas pitam oko ovog - jer znam da iako su hardovi dosta fragmentirani, efragmentirat ih trenutno ne mogu jer imam vrlo malo slobodnog mjesta osim na particiji gdje su windowsi i ona je oke, znam da i to sto imam malo free mjesta utjece, ali sve to ne bi smjelo utjecat toliko da kopiranje traje 4 minute...
kabel mi se cini da je oke, ne znam...
lol, tek sad vidim da je usage postotak iskoristenog prostora, a ne usage diska u nekom smislu kao usage kod procesora, glup ja

tako da zanemarite taj podatak..
heh, sad sam mjerio put tog filea od 350 mb;
sa ove dosta fragmentirane particije sa malo slobodnog mjesta na particiju gdje su windowsi trebalo je 1:18,
suprotan put trajao je 0:29, a sa te fragmentirane particije na drugi hard 0:16
dakle, sve oke, prije se usporilo jer sam stavio przit, to prihvacam, al mi se i inace uspori prilikom surfanja sa malo vise otvorenih tabova i jos kojim otvorenim programom (nista extra) i jedna takva radnja uzme sve sebi...
zato ne kuzim da te dvije jezgre ne mogu to bolje obaviti i raspodjelit da se uz jednu zahtjevniju operaciju moze a barem normalno surfati...
vjerujem da bi trebao premjestiti drug hard i przilicu na kabelu, ali i s tim, oni se ne koriste uopce u nekim slucajevima pa svejedno dolazi do usporavanja...