View Single Post
Staro 11.03.2009., 13:57   #8
The Pill Man
Premium

The Pill Man's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
RE:shimpa
Citiraj:
zato pod adresu upišeš ime.moje.mreže.com:80 pa ćeš upit slat na port 80
Sorry, ali nisam shvatio. Jeli definiciju porta :80 postavim ovdje:

http://forum.pcekspert.com/attachmen...1&d=1236774529

Ako jest (ispravi me ako griješim) to bi značilo da VPN od klijenta do host rutera ide na portu 80 a onda ga host ruter remapira na 1723 koji će VPN server razumjeti? Ako je tako, mislim da shvaćam, samo nisam znao da će klijentov VPN upit kreiran kroz windows prihvatiti port definiciju pošto je default 1723.

THANKS!

RE: Brutus

Citiraj:
zato jer alat koji trazis za tuneliranje se nalazi na kanti koja predstavlja vpn server i port se mijenja na vpn serveru koji u tvom slucaju glumi zyxel. ne mozes portove mijenjat vpn clientom u winsima na vpn serveru u zyxelu a meni se cini da ti upravo to pokusavas

Čekaj, malo si me zbunio.
Ja priču shvaćam ovako: VPN server se vrti na PC-u, a ruter samo propušta komunikaciju kroz port koji mu dozvolim (zato i definiramo portforward različito prema aplikacijama, odnosno portovima koje neka aplikacija koristi). Tj. ruter nije VPN server, već mi samo dopušta pristup serveru kroz definirani port. Zato mi nije jasno o kakvom VPN serveru u zyxelu se radi u tvom tekstu.

Usput na mom zyxelu nisam skužio kako se radi port remaping (nisam siguram da to ovaj uopće može). Port forward radi, ali remaping mi nigdje ne nudi

P-660HW-D3

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1.JPG‎
Views:	333
Size:	28.3 kB
ID:	9445