View Single Post
Staro 10.03.2009., 04:42   #1901
Vasili
Premium
Moj komp

Vasili's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Ja bih trebao savjet oko moguće kupnje lcd-a. Da malo razjasnim situaciju: trenutno imam Lenovo L220x, ali u 9 mjesecu idem na faks (nadam se ), pa ću vjerojatno dobiti laptop. Stari je u zadnje vrijeme zapeo za multimedia centar, znači svoj komp bi dao njemu, ali mu fali tv

E sad, znači ja bih prodao Lenova i do 9 mjeseca umjesto njega kao monitor u sobi imao tv, a onda bi on išao u dnevni boravak.
Od plasme sam odustao nekon malo čitanja. Dakle tražim LCD koji će kasnije koristiti svi ukućani i MORA ispunjavati ove uvjete:

1. Dimenzije ne smiju biti veće od 92x64cm. Malo je širina problem jer je malo teže naći takav 37", dok s 32" nije problem.

2. Slika s računala bi trebala biti ok. Znači dovoljno velika da mogu čitati tekst s interneta, raditi u office-u i pregledavati playliste. Udaljenost s koje ću gledati je oko 1.5-2m prilikom rada, filmove vjerojatno s oko 3-4m. Jel je to preblizu?
Malo me strah da bi ipak trebao ići na 37". Puno se dvoumim oko rezolucije, jer nikada nisam vidio ovako spojen LCD. Jel bi slika na 32" bila ok na 1366x768 s tih udaljenosti?

3. Kasnije će pretežno služiti kao TV. Puštali bi se DVD-i i Bluray ripovi. Uz to će se na njemu gotovo većinu dana gledati zemaljski program, pa bi bilo poželjno da je što opremljen opremljen s odgovarajućim tunerima. Ipak će to biti prvo televizor, a tek onda monitor za mult. centar.

Znam što ćete reći. Za pod 1. uzmi fullhd LCD, a za pod 3. plasmu. Plasma predpostavljam ne može za monitor zbog burn-ina.
Jel ja previše tražim i koji najmanji iznos mogu očekivati za tako nešto uz konkretan prijedlog modela?
Gledao sam one fullhd Panasonice u RONISU za oko 5000kn, ali navodno bježe u zeleno i nemaju DVB-T. Sviđa mi se PHILIPS 32PFL7803D, ali je malo skup.

Evo, za sve kojima se dalo čitat, hvala. Sad dajte nešto konkretno
Vasili je offline   Reply With Quote