View Single Post
Staro 07.03.2009., 19:42   #4
Amepshi
Premium
Moj komp

Amepshi's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Huuuh, totalno me zbunjuje ova kartica. Ajmo ovako, kada upalim neku 3D aplikaciju onda ga drži konstantno na frekvenciji (rivatuner graf imam u pozadini), a kada se vratim u 2D onda opet počne skakutati i GPU i MEM.

Ajd, mogao bih progutati ovaj faul, ali ono sto me totalno zbunilo je to sto niti jedan od ATI BIOS editora ne vidi da imam karticu?!?! Bar da vidim kaj ga davi, ali jok...

GPU-z cijelo vrijeme za GPU ocitava dvije vrijednosti?!?! Na prvoj kartici "Graphic Card" ocitava 700MHz. Na drugoj kartici "Sensors" istovremeno ocitava 500MHz. I to uopce ne skakuce?!?!?!?!

Artifakata jedino ima kada u CCC spustim frekvu na 500MHz - crte po ekranu.

OC postizem jedino pomocu rivatunera, podignem MEM i GPU i vidi se ubrzanje u furmarku...

Jel tu karticu reklamirati? Jel uopce imam osnove za reklamaciju? Ili da pustim karticu da radi po svome?

m.

EDIT:

"Ovladao" sam ovom cudljivom karticom. Profili u rivatuneru, kloknuo sam GPU za 2D rad na vrlo male frekvencije... Za sada radi :-)

Otkrio sam kako i procitati video bios tako da je to rijeseno.

Vidim da je jedino trajno rjesenje editiranje BIOSa. Heh, jedino sto stvarno privlacno izgleda je povecanje napona GPU-a i povecanje BIOS limita za GPU clock :-) No to je vec druga tema...

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 14.03.2009. u 16:06.
Amepshi je offline   Reply With Quote