View Single Post
Staro 07.03.2009., 17:41   #1
Amepshi
Premium
Moj komp

Amepshi's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
(riješeno) Gainward 4850 GS - skace GPU clock gore-dole

OK, kupio danas Gainward GS 4850 1GB u Linksu i imam strasnih problema s grafickom.

Kao prvo, kartica je vec bila koristena, vidi se da su masnocom zapackane naljepnice po kartici i vidi se da je poklopac (onaj plasticni pokrov) sav mastan...

A sada pravi problem - kartica nikako da se odluci na kojoj ce frekvenciji raditi. Eto, sada dok sam u Windowsima kartica skace u frekvenciji 500-700MHz u pravilnim intervalima. Ovo se jako fino vidi u rivatuneru, a vidi se donekle u CCC. Tamo je recimo 5 sekundi 500 pa 3 sek 700 i tak "skakuce".

Mislio sam da je problem u softveru, ali kada pokrenem bilo koji 3D softver (igre, benchevi) vidi se ili neujednacene performanse ili performanse u rangu moje stare 3870.

Na ekranu se za sada ne pojavljuju greske osim kada preko CCC kartici GPU postavim na 500MHz - VPU recover poludi, svuda crte na ekranu, mis vozi ali ne registrira click.

Buduci da nisam iz Zg, jel znate postoji li mogucnost da mi Links posalje karticu nakon servisa?

Jel bi u napajanju mogao biti prob? Hmmm, ja osobno sumnjam jer sam imao na svojih 580 vata imao 2x 8800GT 1GB u SLI i radilo je...

Hvala svima na odgovorima

m.
Amepshi je offline   Reply With Quote