Citiraj:
Autor gnomisa
razumijem, ali znaš, ima nas koji moramo (iz raznoraznih razloga) kupiti sada i imamo jako stare kante ala prescott, athlon i slično....
|
Za takve je i prelazak na C2D kao prelazak s Golfa na BMW. Govorim iz osobnog iskustva, jer sam upravo s Prescotta uskočio u E4600, koji je čak neusporediv s zadnjim serijama C2D, o quadovima da ne govorim.
Što se tiče video obrade, ja doista ne znam kako su to ljudi radili prije pojave i7 platformi - kao da je obrada videa izmišljena pojavom Nehalema. Radio sam to sasvim uredno na Preskiju, prilično teže na starom PII 400 MHz (ali sam radio), a ovo danas mi je pjesma. Samo za usporedbu, ono što mi je PII radio čitavu noć danas napravim za 15 minuta. E sad, kad bih danas rekao da mi je to neprihvatljivo i da mi treba i7 kako bih to napravio za 10 minuta, sam bih sebe nazvao teškim snobom.
Iznimka su oni koji računalo kupuju u profi svrhe, gdje će im se kroz posao investicija isplatiti.
Treć kategorija ljudi su oni koji jednostavno imaju viška para i ne znaju kud bi s njima, pa eto da se imaju čime hvaliti po kvartu.
Nekad davno, prije nekih 15-tak godina i ja sam pokušao držati korak s razvojem tehnologije. No, tada sam bio momak, niti žene niti djece, pa sam si mogao priuštiti, a bio sam totalno sluđen računalima. Ali nije dugo trebalo da shvatim da u džepu imam više paučine nego novaca.
Uglavnom, nema tog posla na računalu danas koji ne može sasvim uredno odraditi ne quad, već i duo. Kupovanje i7 danas, za kućnu uporabu, teški je i skupi overkill. i7 prvenstveno je namijenjen teškim serverskim zadacima. Postoje i daleko ozbiljniji poslovi od igranja ili reenkodiranja novih filmova za kućnu videoteku.
No svatko ima svoje veselje, ne mogu nikome prigovoriti, jer sam i sam proživio tu fazu "I must have it". Tko ima para na bacanje - neka mu.