Citiraj:
Originally posted by Hr_ri
Ok ne pratim toliko to sve i nakon toliko sranja oko tih gluposti (sad ce me neko nozem :-) ) daj neka mi netko brzinski objasni. Red je ovako to znam (bar ja mislim) Thoroughbred, Palomino, Barton. Izmedju Thr i Bar je glavna razlika 256K Cash -a, a izmedju ova druga dva (tri)???
I jos me nesto zanima Box dolazi s coolerom uz nesto visu cijenu i 3g jamstvo sta ne??? Sta se po vama vise isplati???
|
Između throughbreda i bartona nema nikave razlike u arhitekturi samog procesora osim što barton ima 512kb drugostupanjske cache memorije što se vidi i po osjetno većoj duljini barton jezgre.
Oba procesora su proizvedeni 0.13 mikronskom tehnologijom što znači da je najmanji element procesora gorespomenute veličine, što povlači i manju potrebu za količinom energije, a samim time smanjuje se i disipacija topline!
Palomino vuče korjene još iz starog Tbirda (0.18 mikrona) koji je imao odlične performanse, al je bio doslovno oganj od procesora!
E, a box verzija se kupuje radi naljepnice kojom ćeš kasnije istaknuti diku i ponos na kučištu

, ne vjeruj da to ljudi kupuju radi garancija (šala)...