Ovako, danas sam se odlučio OC-at procesor iz naslova i dospio sam doći do 1,95 GHz bez diranja napona.
Došao sam do 243 MHz CPU freq. i kad stavim na 244 neće mi dignut sistem.
Pošto sam novi u ovome (friško od danas) htio bih ga dignut na 2 GHz da bude stabilan (naravno ako može više, od viška glava ne boli) i znam da nije možda neka razlika između 1,95 i 2,0 al eto, htio bih to napravit, al nemogu nikako u biosu naći opciju kojom povisujem napon na CPU-u
Evo slike kako kod mene izgleda taj dio sa naponom:
http://img21.imageshack.us/gal.php?g=slika000.jpg
Ovdje mi samo pokazuje koliki je napon i jedino što mogu mjenjat je ova dole temperatura. Pretražio sam cijeli BIOS i nemogu naći baš opciju za podizanje napona, čitao sam da bi se trebo podizat u koracima od 0,5V bla bla da nebi trebo bit preko 1,8V (a meni je sad 1,3 - znači ima lufta još ako se ne varam)
Ako netko ima volje pa da mi objasni jer sam lud stvarno, trazim po internetu al nigdje nema konkretno odgovor na moje pitanje, svugdje piše samo da se digne napon, a nigdje ne piše gdje je točno ta opcija...
Hvala unaprijed ( i da, trazio sam po forumu al kolko vidim, nema te teme )
I još nešto, napišite svoja mišljenja o clockanju ovog procesora, znam da neće on bit bogznašto na 2,0 al dosta osjetim razliku u igrama i u samom upravljanju windowsima u odnosu na 1,6.
Još jednom, hvala unaprijed.