View Single Post
Staro 02.03.2009., 22:06   #371
Rain Man
Premium

Datum registracije: Feb 2005
@ Pippincro. Kod E8400 koji je bio prije na istoj ploci se spustao napon za 0.05v. Tj. kod mene je islo s 1.35 na 1.30v. Poslije E8400 je bio 2 tjedna kod mene E2160 za kojeg sad ne mogu tvrdit da je sigurno isao napon dolje no ja bi rekao da jest. No sa sigurnoscu mogu rec da E5200 ne spusta napon. Isto tako gigabyte p35 nije ni u jednoj kombinaciji spustala napon kad je napon bio mijenjan.

Mora da je do neke kombinacije proca i ploce. Ja sam prestao razbijat glavu time jer cu jos izgleda morat pocet pazit na poravnanje planeta i "one dane u mjesecu".

Kad su vec spomenute temperature ja sam bas danas promijenio vent na TRU120E. Stavljen je gore Scythe PWM. Zakon stvar, iako imam Zalmanov MFC1 automatsko povecanje brzine vrtnje venta ovisno o opterecenju i temperaturama je najbolje rjesenje.

Kad je dosadasnji sharkoon ostao zabunom na 400rpm redovito nije prolazio orthos i prime. Otisle temperature u nebesa! Sad su mi i vent na ispuhu i vent na cooleru spojeni na PWM i ovisno o opterecenju idu samostalno s 400 na 1200rpm. Sad ide OCCT i vise sati bez problema na onih 3.8GHz i 1.34v.

@ marke. Ti imas neke probleme. Ili su ti zastekani senzori na obje jezgre ili su ocitane krive vrijednosti. Ako su ti zastekani senzori mozda treba da ti ode temp iznad tih 55 da pocne ocitavat ispravno. Kod mene je jezgra jedan nepomicna i ne mrda sa 47 stupnjeva ni kad ode jezgra dva iznad 47 temp. Na E8400 mi je jedan senzor bio zastekan no kad je temp isla iznad onda je pokazivao ispravne vrijednosti. Maticna se i obicno ne zagrijava previse.
Rain Man je offline   Reply With Quote