Zaključio sam filmsku godinu sa dva "ponajbolja" filma
Slumdog Millionaire, dajem mu 7,5/10, solidan film koji iz običnog prosjeka izvlači Indija i priča o životu i siromaštvu, bez tog najobičnija ljubavna priča sa previše "hollywoodskih" klišeja
The Curious Case of Benjamin Button, 8 od 10, jako dobar film. Priča sa ogromnim potencijalom, ali također uništen sa par klišeja koji se nebi posramili ni vrhunski trashevi. Najveća greška je to što je film rađen isključivo sa Oscara i najzanimljiviji djelovi nisu razrađeni kako bi trebali.
Na trenutke briljantan film, recimo priča kapetana Mikea al onda to unište sa pretjeranim naglašavanjem patetike u obliku kolibrija ili kad Benjamin šalje novac od preminulog kolege njegovoj ženi zato jer nije "isti" kao svi drugi

, mislim savršena scena za Rambo ili Umri muški ali nikako za ovakav film. Odlična metafora, al nedovoljno razrađena priča društva, vremena i prolaznosti života iz jedne sasvim drukčije perspektive.
Btw, jako slaba godina kaj se tiče filmova, pogledao sam ih možda 50-60 i možda ih je bilo desetak koji su mi se svidjeli, ostale sam zaboravio nakon 3 dana. Meni još uvijek titulu za najbolji film u zadnje 2-3 godine drži Američki gangster.
Za ovu godinu je najavljeno dosta filmova koji obećavaju al vidjet ćemo, gore od prošle nemože