View Single Post
Staro 02.03.2009., 09:51   #32
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
mislim da je svatko priča za sebe....ajmo staviti famoznu "video obradu" i prekodiranje sa strane (kod koje i7 trči krugove oko svih 775 proceva).....konkretno, ako se netko misli samo igrati, jedan 8200 bi bio i više nego dovoljan....s druge strane sve više igara će koristiti 4 jezgre, pogotovo simulacije...evo meni stižu dvije simulacije-remek djela ruskih programera i potvrđeno je (bar za Rise Of flight) da će obje koristiti 4 jezgre intenzivno...ROf dolazi početkom travnja....čak su beta testeri javili da je ROF radio 40% brže sa Q9450 nego sa E6750...oba na 2,6Ghz...(čak u meniju ima opcija za uključiti ili isključiti jezgre!)...i7 920 u FSX simulatoru ima gotovo isti broj FPS-a kao stari quad ali igra teče puno fluidnije (izvor sa gaming foruma od lika koji je probao obe generacije quadova)....pogotovo kad se leti iznad grada i sl...nije sve u sirovim brojkama....
mnogi su ovdje protiv high end i7...ali čemu uopće upgrade...920 je za duge staze i proći će dosta vremena dok ne izađe "prejaki" GPU za i7 920.....tada će već biti vrijeme za novi komp...

mnogi su se žalili i na cijene...pa jedan 920 košta 2180 kn dok 940 košta preko 4 soma...sad se može dobiti dobra 1366 ploča za 1500 kn....stari quad Q9400 košta 1650kn a poštena 775 ploča soma kuna na više...di je tu drastična razlika u cijeni?

i usput IMHO jedan wolfdale je overkil za prosječnog gamera....lets face it...
gnomisa je offline   Reply With Quote